Logo mooisonenbreugel.nl
Het Son's Kamerkoor   | Fotonummer: 40530a
Het Son's Kamerkoor (Foto: Ingezonden )
Muziek

Sons Kamerkoor 'Dat zit wel snor, ELGAR en tijdgenoten'

Son en Breugel - Het Sons Kamerkoor zingt zondag 14 april liederen van Edward Elgar en enkele tijdgenoten, onder anderen Alphons Diepenbrock, Claude Debussy, Gustav Holst en Camille Saint-Saëns. De liederen zijn Duits-, Engels-, Frans- en Nederlandstalig.

Elgar en tijdgenoten
Sir Edward Elgar is rond 1900 de grote voorman van de Engelse toonkunst. Z e rekenen Elgars werk tot de late romantiek, een periode waarin het gevoelselement in de muziek centraal staat, heftige smart tegenover uitbundige vreugde. Door de opkomst van de industrie is er relatieve welvaart. Kunst en wetenschappen ontwikkelen zich. Er is sprake van zonnig optimisme, weelde en decadentie: La belle époque.

Dat zit wel snor
De algemene haardracht van mannen in deze periode is kort haar en een grote snor, eventueel met baard. Dit geldt ook voor de meeste componisten van dit concert.

Begeleiding en intermezzo
Elgars lied 'Lullaby' wordt op piano begeleid door Kiny Wenstedt-Hinlopen. Tijdens het intermezzo spelen Neeltje Wonders (dwarsfluit) en Sjoerd Talitsch (altsaxofoon) samen twee stukken van Edward Elgar en Francesco Geminiani. Beide jonge dorpsgenoten zijn al jaren lid van de harmonie Pro Honore et Virtute.

Afwisseling
Het Sons Kamerkoor (Son en Breugel, 1972) is een gemengd koor, het treedt graag op en afwisseling staat hoog in het vaandel. Daarom presenteert het koor jaarlijks twee thematische programma's: vrolijk/luchtig in het voorjaar en religieus in het najaar. Het koor voert elk programma in Son en Breugel uit, daarnaast ook in de regio. Het zingt vooral oude koormuziek, voornamelijk a capella; het accent ligt op muziek van vóór 1900. Het koor staat onder leiding van Marie-Astrid Vermaas. Het volgende concert van het Sons Kamerkoor is op 17 november om 15.00 uur in de Sint-Genovevakerk in Breugel. Het thema luidt dan 'Waar het hart vol van is…'.

Locatie en tijd
Het concert vindt plaats in de Kapelzaal van La Sonnerie en begint om 15.00 uur. Het duurt ongeveer een uur. U ontvangt een programmaboekje met informatie en een korte toelichting per lied. De toegang is gratis. Het koor stelt een bijdrage na afloop bijzonder op prijs.

Support
Het Sons Kamerkoor is blij met de support van een aantal ondernemers uit het dorp en de regio. Hun gegevens staan in het programmaboekje en ook op de koorwebsite vermeld.

Voorproefje
Op www.sonskamerkoor.nl leest u meer over het Sons Kamerkoor en over dit concert. Dat het koor van afwisseling houdt, kunt u er ook beluisteren.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>