Debbie Kusters met Wouzicht's Levi
Debbie Kusters met Wouzicht's Levi Foto: Ingezonden

Dressuurwedstrijd Manege Sonniushof met verrassende prijswinnaars

Algemeen

Son en Breugel - Manege Sonniushof hield zaterdag 6 en zondag 7 april een dressuurwedstrijd. Zaterdag 6 april kwamen de paardencombinaties aan de start, zondag 7 april mochten de ponycombinaties hun beste beentje voor zetten en strijden om de prijzen.

De wedstrijd startte met de rubriek eigen paarden L1 tot en met M2. Door de vele deelnemers op zaterdag startte de wedstrijd een uur eerder dan normaal, wat bij sommige ruiters voor wat verwarring zorgde. Uiteindelijk kon iedereen zijn of haar proef rijden, doordat de jury gelukkig fijn mee werkte en ruiters wat later alsnog konden starten. De overwinning in deze openingsrubriek was voor Michelle Westerdijk met de goedgekeurde hengst Elton. Zij behaalden maar liefst 201,5 punten. Op de tweede plaats volgde Danique Raaijmakers met de hengst Intygo Blue Vitanova, van eigenaar Nick Franssen. Esra Akkerman mocht de derde plaats in ontvangst nemen met Calladonja.

De rubriek eigen paarden klasse B werd met grote overmacht gewonnen door Lauren Kraaikamp met Jack Sparrow, die maar liefst naar 210,5 punten reed. De jury noemde het duo een veelbelovende combinatie. Met 198 punten volgde Robin Scheepers op gelegenheidspaard Zidane, die zij leende van haar moeder, op een knappe tweede plaats. Mariska van de Kruijsdijk en Lisa Jongerius eindigden op respectievelijk de derde en vierde plaats met een prijs.

Heel knap was de eerste plaats voor Debbie Klap bij de rubriek manegepaarden. 18 combinaties reden hun proef, maar Debbie was met Hilaria, niet altijd het makkelijkste en nog redelijk onervaren paard, de beste in deze rubriek. Op de tweede plaats volgde Daphne Marinus met Whitesocks S, voor Jeske van der Heijden met Unicum S. Ivy Bakarbessy mocht de vierde prijs in ontvangst nemen in deze rubriek.

Zondag begon met excuses van de organisatie. Er was een foutje in de startlijsten gemaakt, waardoor de wedstrijd uit liep. Gelukkig werd dit goed opgepakt door de aanwezige ruiters en toeschouwers. De bixie-ruitertjes mochten laten zien wat ze in korte tijd al geleerd hadden en werden daarvoor allemaal beloond met een mooie beker.

In de rubriek eigen pony's B tot en met M1 reed Debbie Kusters, al eerder zeer succesvol tijdens de wedstrijden, in de voor haar nieuwe klasse M1. Ook in deze klasse bewees zij dat ze hier prima op haar plaats was, door direct naar een eerste plaats te rijden. Kimberly van Die mocht een tweede plaats in ontvangst nemen met Champion's Look en Lenni Baats reed naar een derde plaats. Vierde werd Meike van Rooij, die haar eerste wedstrijd op een nieuwe pony reed. Britt Kuperus reed naar de vijfde plaats in deze grote rubriek.

Tenslotte mochten de ponyruiters op een manegepony hun kunsten tonen. Dolblij was Yara Helder met haar proef met Nic, die met een eerste plaats werd beloond. Meike van Diesen eindigde met Replay op een tweede plaats, Fleur Millenaar werd derde met Summy. De eigenwijze Bart werd goed gereden door Amber Migchels, wat resulteerde in een mooie vierde plaats.

19 mei staat de volgende wedstrijd bij Manege Sonniushof op het programma. Een caprilliwedstrijd, waarbij de deelnemers tussen de dressuuroefeningen ook een sprongetje moeten maken!

Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 23 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel