Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 7c2f28
Foto: Wil Feijen
Foto's Evenement

Jaarlijkse vlooienmarkt weer groot succes

Son en Breugel - De bezoekers hebben op zondag 7 maart weer kunnen genieten tijdens de jaarlijkse vlooienmarkt van dameskorfbalvereniging De Corridor in Breugel. Dit jaar was alweer de 37e keer dat de vlooienmarkt plaatsvond. Voor MooiSonenBreugel heeft de jeugdverslaggever een rondje over de markt gelopen.

Redacteur: Mik Leijte
Fotograaf: Wil Feijen


Veel aanbod
Dit jaar waren er, net als voorgaande jaren, op de vlooienmarkt veel leuke kraampjes met 'gebruikte goederen', die mensen op hun zolder of garage hadden staan en niet meer gebruikten, ingericht. Ruim van te voren en daags voor de rommelmarkt konden bewoners hun spullen voor 09.30 uur buiten zetten, die door de leden van de korfbalvereniging werden opgehaald.

Drukte
Het was zondag voor 10.30 uur bij de poort van de korfbalvereniging, zoals elk jaar, weer erg druk. Nadat er van 10 naar 0 terug geteld was, werd de poort geopend en kon iedereen naar binnen lopen. De kraampjes waren ingedeeld in categorieën, je kon dus makkelijk zien waar alles stond.

Decoratiebeeldjes
Mensen waren vooral geïnteresseerd in de mooie decoratiebeeldjes. Deze beeldjes waren dan ook redelijk snel uitverkocht. Er werden ook andere leuke spulletjes te koop aangeboden zoals kleren, meubels, elektronica en kerstspullen. Om 11.00 uur was er een veiling, hierbij werden allerlei antieke voorwerpen geveild zoals beeldjes, schilderijen en zelfs een open haard.

Wedstrijd
Voor het eerst tijdens de vlooienmarkt konden bezoekers om 13.00 uur genieten van een wedstrijd tussen jeugdgroep F en jeugdgroep E. Deze werden allebei in twee groepjes opgedeeld. Eén deel kreeg hesjes en de andere niet. Jeugdgroep E speelde tegen elkaar aan de ene kant van het veld en jeugdgroep F speelde tegen elkaar aan de andere kant. Bezoekers konden zelf ook spelen, er stond naast het korfbalveld namelijk een korf voor als ze het zelf wilde uitproberen.

Kinderen meer sporten
Trainer Ronald Brekelmans is een van de vele trainers die kwam helpen bij de vlooienmarkt. ''De mensen achter de kraampjes zijn trainers van de korfbalvereniging en ouders van de leden'', vertelt Ronald. "Maar het zijn vooral ook de leden zelf. Zij vinden het heel leuk om te doen.''

Nieuwe tenues en materialen
"Het doel van de vlooienmarkt is dat meer kinderen kunnen sporten. Met het geld dat we hebben opgehaald, koopt de vereniging nieuwe tenues en nieuwe materialen zoals korfballen en korven", aldus de trainer.

 

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>