Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 5b0aec
Foto: Wil Feijen
Foto's

Goederen- en Dienstenveiling brengt ruim € 24.000 op

Son en Breugel - De vier veilingmeesters hadden zaterdagavond 13 april tijdens de Goederen- en Dienstenveiling bij ieder kavel het laatste woord. 'Eenmaal…, andermaal… verkocht' ging gepaard met een tik met de hamer. Alhoewel sommige aanwezigen het de veilingmeesters wel moeilijk maakten om een fractie voor 'de tik met de hamer' een beter bod uit te brengen, waarna de bieding weer open lag.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Jeugdactiviteiten
Er werden voor de 22e editie van deze traditionele Goederen- en Dienstenveiling ruim 170 kavels aangeboden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de jeugdactiviteiten van JC Oase, CV De Krutjesrapers en voetbalvereniging SBC. Zoals voorgaande jaren werden ook dit jaar alle kavels aangeboden door ondernemers uit Son en Breugel en omstreken.

Veilingvoorwaarden
Voordat de veiling officieel begon, werd de avond geopend door voorzitter Arrold van den Hurk met een dankwoord richting alle vrijwilligers en donateurs. Arrold gaf het woord vervolgens aan vervangend notaris Harrie van Eck. Harrie wees de aanwezigen in het kort op de algemene veilingvoorwaarden en spelregels.

Recordtempo
Remco Heeren stond als eerste veilingmeester achter de katheder, waar hij een goed overzicht had op alle bieders. Vanaf de eerste kavel zat de sfeer er al goed in. Remco praatte alle kavels aan elkaar en hield haarscherp in de gaten waar welke hand werd opgestoken. Door de aanwezigen werd goed geboden. Iedere keer was het weer afwachten of er nog iemand over het hoogste bod heen ging. Sommige kavels gingen in een recordtempo naar een hoog bedrag, andere kavels bleven iets achter en werden voor een lager bedrag verkocht.

Debuut
Dit jaar werd het team van veilingmeesters uitgebreid met Sander van der Aa. Sander maakte deze editie zijn debuut. Het was in het begin een beetje onwennig, maar Sander kwam snel in zijn rol als veilingmeester. De ene kavel na de andere werd door hem aangeboden en afgetikt met de hamer. Henri Jansen nam de hamer van Sander over en Ted Swinkels verscheen als laatste veilingmeester op het podium. Naast de vlotte en enthousiaste presentatie van de veilingmeesters werden alle kavels ook op twee grote beeldschermen gepresenteerd.

Spontane groet
Het bijzondere van deze veiling is dat er voor ieder wat wils zit tussen de kavels. Zowel bezoekers met een iets minder gevulde portemonnee als bezoekers met een goed gevulde beurs boden op de aangeboden kavels. Sommige kavels gingen met 2 euro per bod omhoog, andere kavels met 10 euro of meer. Behalve de kavels die met carnaval hadden te maken; deze gingen met elf euro per bod omhoog. Het schilderij dat door de Raad van Elf op carnavalsdinsdag werd gemaakt, werd gekocht door Prins Jarno zelf. Met zijn 'spontane' groet naar de aanwezigen, bracht hij het hoogste bod, dat meteen door de veilingmeester veilig werd gesteld. Alle bedragen bij elkaar leverde een mooie totaalopbrengst op van € 24.158; bijna € 6.500 meer dan vorig jaar. Traditiegetrouw ontvingen de gulle bieders per gekocht kavel een bon voor 'eieren met spek', waar naar afloop van de veiling gretig gebruik van werd gemaakt.

De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle avond met een bijzonder mooi hoog bedrag dat besteed gaat worden aan de jeugd in Son en Breugel. Op een later tijdstip kunt u in deze krant het vervolg lezen waar de bedragen aan worden besteed.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>