Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b2ed52
Foto: Ingezonden

De zondag van NIX: gratis met je zoon of dochter naar de film

Son en Breugel / Regio - Neem je puber op zondag 19 mei om 14.30 uur gratis mee naar VUE Eindhoven, Emmasingel 20. Het kan moeilijk zijn om een geschikt moment te vinden om met je zoon of dochter te praten over een serieus onderwerp. De zondag van NIX organiseert zo'n moment voor jou als ouder, in combinatie met een spannende film.

Waarom?
In Son en Breugel zegt 26% van de 12 tot 18-jarigen dat hun ouders het goed vinden dat ze alcohol drinken. 35 procent van deze jongeren heeft dit de afgelopen vier weken dan ook gedaan. Alcohol drinken is dus normaal, ook voor jongeren. Hoewel veel ouders dit betwijfelen heb je als ouder een belangrijke voorbeeldfunctie voor je puber. Ook kun je hun gedrag (bij)sturen, zelfs tegen de norm van de vriendengroep in. Misschien voorkom je zo niet dat er voor de 18 jaar gedronken wordt, je kunt er wel voor zorgen dat de startleeftijd van het beginnen met drinken naar boven opschuift bij jouw kind. Een middag qualitytime met je zoon of dochter, samen kijken naar een spannende film, kan een perfect moment zijn om het over NIX18 (niet drinken onder de 18 jaar) te hebben.

Hoe?
Deze voorstelling is enkel voor ouders met pubers, aan de kassa wordt dit gecontroleerd op basis van legitimatie. Op de website kun je voor ieder regulier ticket één gratis NIX-ticket kiezen, maximaal vier tickets. Het tonen van het ID is een mooie aanleiding om te bespreken hoe en waarom gecontroleerd wordt dat je als 18-minner geen alcohol koopt. In de praktijk blijken jongeren gebruik te maken van valse ID's of ID's van oudere vrienden. Je kunt hierover je mening geven en bespreken dat dit strafbaar is. Daarna is het natuurlijk tijd voor popcorn en de Avengers.

Meer info?
Kijk voor meer informatie op NIX18.nl en alcoholinfo.nl.

Avengers: Endgame
De vreselijke gebeurtenissen die door Thanos in gang werden gezet, roeiden de helft van het universum uit en verzwakten de Avengers. De overgebleven Avengers voelen zich genoodzaakt om nog één keer in actie te komen in Avengers: Endgame, de spectaculaire finale van 22 films van Marvel Studios.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>