SBC JO14-1 kampioen 2018-2019
SBC JO14-1 kampioen 2018-2019 Foto: Ingezonden

SBC JO14-1 kampioen van de hoofdklasse

Algemeen

Son en Breugel - De JO14-1 van SBC werd zaterdag 25 mei kampioen. Ze wonnen met 4-2 in een rechtstreeks duel met de concurrent, RBC JO14-1 uit Roosendaal. Een echte topprestatie van een geweldig team met talentvolle spelers.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond SBC drie punten voor op de ploeg uit Roosendaal. De week ervoor stonden beide teams nog gelijk, maar waar SBC haar wedstrijd eenvoudig won, verloor RBC van de nummer vier van de competitie.

Door het verlies mocht SBC met maximaal één doelpunt verschil verliezen. Uiteraard hadden de Sonnenaren echter de bedoeling om ook hun laatste wedstrijd voor eigen publiek 'gewoon' te winnen. Al na een minuut spelen was die bedoeling duidelijk; door goed druk zetten van Niels werd de bal veroverd en kreeg Mees de kans om binnen te schuiven. Dat deed hij dan ook; 1-0. Helaas was het drie minuten later alweer raak aan de andere kant, 1-1. Daarna was het even kort aftasten welke kant de wedstrijd op zou gaan. Gelukkig kwam SBC in de tussentijd op 2-1 doordat Stijn een vrije trap knap verlengde en zo een kopgoal wist te scoren. Nog altijd bleef het reuze spannend. RBC moest na de goal van Stijn weliswaar drie doelpunten scoren om kampioen te worden, maar onmogelijk was het niet. Er kwamen ook wat schoten op doel, maar Rens pakte alles klemvast en leek onverslaanbaar. Met wat hangen en wurgen haalde SBC de rust.

Tijdens de rust werd nogmaals aangegeven dat SBC er alles uit moest persen wat erin zat. De laatste 35 minuten van het seizoen nog even alles geven. De woorden en de korte pauze deden de thuisploeg zichtbaar goed. Er kwam meer grip op de wedstrijd. Via een counter was het Mees die één op één kwam, maar hij stiftte de bal over het doel. Iets daarna kreeg hij bijna exacte dezelfde kans. Nu was zijn stiftje beter, ware het niet dat de keeper de bal nog wel kon aanraken. Toch was het niet genoeg om Mees van zijn tweede doelpunt af te houden. Nu leek de wedstrijd gespeeld, maar bij een vrije trap van RBC was het iets later toch weer raak, 3-2.

De laatste fase brak aan. SBC counterde en RBC ging met meer en meer spitsen en druk spelen. Toch wist SBC de ban definitief te breken. Uit een afgeslagen corner was het Niels die met zijn 'chocoladebeen' vanaf 16 meter de bal precies in de kruising schoot. De keeper van RBC was kansloos en SBC wist vanaf toen: 'we gaan het halen'. Met nog wat speldenprikjes probeerde RBC wel, maar de eindstand na ruim 70 minuten voetballen was 4-2 voor SBC. Het werd zelfs bijna nog 5-2, maar gelegenheidsspits Jarno van Rooij wist de ruimte in de counter net niet volledig te benutten. Het maakte ook allemaal niet meer uit. Om iets voor 15.00 uur kon iedereen juichen en het feesten beginnen.

De eerste seizoenshelft speelde de JO14-1 nog in de eerste klasse. Daar werden ze tweede. Na de winterstop gingen ze over naar de hoofdklasse en werden ze ongeslagen kampioen. Er werd twee keer gelijk gespeeld en negen keer gewonnen. Een fantastisch knappe prestatie waar alle spelers, ouders en trainers trots op kunnen zijn.

Spelers JO14-1: Ruben Baljan, Oliver Brugel, Tim v/d Corput, Coen Dols, Jens Geijsen, Bart van Iersel, Stijn Kuijpers, Mees Kuipers, Daan Loomans, Jarno van Rooij, Stijn de Ruiter, Jorg v/d Ven, Niels v/d Water, Finn Wolke, Flinn van der Zandt en Rens Zijlstra. Trainers JO14-1: Freek Verschueren, Will Kuijpers en Luc Ross