Afbeelding
Foto: Annie Maessen
Foto's

Muziekmiddag 'Ouderen in het Sonnetje' groot succes

Algemeen

Son en Breugel - Stichting 'Goud voor Oud' hield zondagmiddag 2 juni een muziekmiddag bij de kiosk op de Markt in Son en Breugel. Deze stichting is een initiatief van Nancy van Heeswijk, die zelf een zingende entertainster is met een heel groot hart voor ouderen. Goud voor Oud brengt theater naar ouderen toe die langdurige zorg nodig hebben. Vaak naar zorginstellingen die steeds minder budget hebben om aan goed verzorgd entertainment te besteden. Vele vormen van culturele activiteiten zijn mogelijk voor deze doelgroep.

Redacteur: Leo Hokke
Fotograaf: Annie Maessen


Onder de titel 'Ouderen in het Sonnetje' hadden zeer velen een plaatsje ingenomen, bij voorkeur onder een parasol vanwege de stralende zon, in afwachting van de start van het muzikale programma. De middag liep enigszins uit, mede door het aanbod van artiesten en het uitstallen van een overvloed aan loterijprijzen.

Meezingen
Vanaf het begin was het één groot feest. Het werd aan elkaar gepraat door Peter Jansen. Met de presentatie en uitvoering van bekende liedjes werd uitbundig meegezongen door een inmiddels bomvol terras. De eerste artiest, Loek den Elzen, wist de mensen te enthousiasmeren met het liedje 'Zo heerlijk rustig' van Wim Sonneveld. Tezamen met zangeres Nancy en Loek werden liedjes meegezongen als 'Aan de Amsterdamse Grachten' en 'Tulpen uit Amsterdam'. Het publiek zat mee te deinen op de muziek en ook de daaropvolgende artiest kreeg veel bijval. Mary Amora, van oorsprong afkomstig van de Filipijnenen winnares van de soundmixshow 2001, bracht een aantal pakkende blue nummers ten gehore. Kippenvel, aldus velen!

De Waterengel
Na een korte pauze werd er bekend gemaakt dat een aantal dames zou rondgaan met lootjes die te koop werden aangeboden. De opbrengst van deze verkochte lootjes komt ten goede aan de renovatie van salonboot 'De Waterengel'. Deze salonboot zal voornamelijk ingezet worden om gratis tochten te realiseren voor mensen met dementie en mensen met een meervoudige beperking. 'Even écht vergeten' en genieten op het water op een boot die rolstoeltoegankelijk wordt en aangepast voor de doelgroep voor een veilige, prikkelarme tocht voor kleinschalige groepen. Deze tochten worden verwezenlijkt uit giften en donaties. Daarnaast uit gelden die worden verkregen met het inzetten van De Waterengel voor overige activiteiten.

Gastzanger
Loten werden overvloedig gekocht en nadat de hoofdprijzen van Thermae, Rozér en een weekend Winterberg zeer enthousiast werden ontvangen, werd het podium betreden door de speciale gastzanger van deze middag: Ernst Daniël Smid, bekend van radio en televisie en presentator van het programma 'Una Voce Particolare'. Veel bekende liedjes als 'Het dorp', 'Als ik toch eens rijk was' en 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' passeerden de revue.

Daarna werd het spektakel nog groter toen presentator Peter Jansen plotsklaps Nancy miste, die deze middag al op de gekste momenten tevoorschijn was gekomen als zuster Victoria, Zuster Begonia en Hollands Gloria. In geen velden of wegen te bekennen totdat er ineens vanaf het dak van restaurant De Zwaan een stem riep: "hallo, ik ben hier! Ik kan beter achter de geraniums gaan zitten met al die goeie artiesten die vanmiddag hebben opgetreden!" Grote hilariteit alom. Het zeer bekende nummer 'Kom van het Dak af!' werd ingezet door Nancy vanaf boven en door Loek vanaf beneden. Er brak nog een heerlijk feest los waarbij de voetjes van de vloer gingen en de polonaise voor de gasten zelfs te kort duurde. Gelukkig riepen zij aan het einde 'tot volgend jaar'!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding