Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: bdec98
Foto: Ingezonden

Kampioenen voorjaarscompetitie HTC Son tennis

Son en Breugel - Op de warmste dag, meer dan 30 graden, van de competitie werd het herenteam op zondag 2 juni ongeslagen kampioen. Twee punten moesten er behaald worden om kampioen te worden.

Guus had drie sets nodig om de winst binnen te halen. Luuk haalde zijn winst snel binnen en toen was het kampioenschap zeker. Sjoerd wilde deze dag zeker winnen, want hij had de andere singles in de competitie gewonnen, helaas was deze wedstrijddag dee tegenstander sterker en lukte het niet. Ruben won zijn singles en bij de dubbels werden de punten eerlijk verdeeld. Een 4-2 overwinning was het eindresultaat.

Zaterdag 1 juni was alweer de laatste speeldag van de voorjaarscompetitie. Het 2e klasse gemengd team speelde thuis tegen Uden. Er werd gestreden om het kampioenschap. HTC moest met 4-1 winnen om zeker te zijn van het kampioenschap. Een uitslag van 3-2 kon ook genoeg zijn, maar dan waren ze afhankelijk van het resultaat van de andere teams.

Er werd begonnen met drie wedstrijden. De mix werd gespeeld door Kim van Stiphout en Stefan Jorna. Zij lieten niet veel over van hun tegenstanders en hadden aan een dik half uur genoeg om de partij met winst binnen te slepen. Tegelijkertijd stond Anne Vercoelen te singelen, ondanks dat zij zelf niet tevreden was met haar slagen, wist zij de partij toch behoorlijk overtuigend te winnen. Daarnaast stond ook Ruben Kivits zijn singelpartij te spelen. Het publiek zag hierbij de ene na de andere prachtbal voorbijkomen. Ruben speelde de eerste set zijn allerbeste tennis, om zijn goede tegenstander bij te benen. Helaas was dit net niet genoeg, waardoor hij de eerste set verloor. Vervolgens eiste dit zijn tol in de tweede set en kon hij helaas niet meer bijbenen, waardoor hij de wedstrijd verloor. Dit bracht HTC op een tussenstand van 2-1.

Nu moesten er nog twee dubbels gespeeld worden. Anne en Kim stonden te schitteren op de baan en lieten overkomen alsof ze al veel vaker samen hadden gespeeld, terwijl dit niet het geval is. Zij wisten deze dubbel overtuigend te winnen. Voor de herendubbel was het nog even de vraag of Ruben deze dubbel wel kon spelen. Hij voelde zich na zijn slopende singel partij niet zo lekker en zag er ook uit alsof hij door een vrachtwagen overreden was. Maar met aanmoediging van zijn teamgenoten en hulp van zijn dubbelmaat Stefan, heeft hij de dubbel toch kunnen spelen en sleepte daarmee het laatste winstpunt binnen. Eindstand 4-1: Kampioen dus!! Op naar de eerste klasse volgend jaar. Op de foto ontbreken Jonas, Gijs en Bart, zij hebben zeker ook aan deze overwinning bijgedragen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>