Logo mooisonenbreugel.nl
Foto ter illustratie   | Fotonummer: c735da
Foto ter illustratie (Foto: ©pixabay.com)

Vaccinatiegraad in Son en Breugel boven landelijk gemiddelde

Son en Breugel - Een landelijke discussie over het wel of niet vaccineren van kinderen en daarmee tevens de vaccinatiegraad in de gemeente Son en Breugel was aanleiding voor de gemeente Son en Breugel om navraag te doen bij de GGD. De GGD heeft laten weten dat de vaccinatiegraad van kinderen uit Son en Breugel hoger ligt dan het landelijke gemiddelde en de gemeente hiermee de voorgeschreven minimale vaccinatiegraad behaalt.

Onlangs was de discussie over het wel of niet vaccineren landelijk nieuws. Navraag bij Kinderdagverblijf Piggelmee, Korein Kinderplein en Peuteropvang Op de Hoek in Son en Breugel bleek dat de kinderdagverblijven en peuteropvang boven de landelijke vaccinatiegraad zitten. Dit wordt nu mede bevestigd door de GGD.

Op dit moment is de landelijke dekkingsgraad 93 procent, terwijl volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO de dekkingsgraad minimaal 95 procent moet zijn voor BMR (bof, mazelen, rodehond) en DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus, polio). De gemeente Son en Breugel presteert wat betreft de vaccinatiegraden uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) goed ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De gemeente voldoet voornamelijk onder zuigelingen en kleuters aan de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gestelde doel van 95%. Dit blijkt uit de in de onderstaande tabel weergegeven percentages.

Stand van zaken Gemeente Son en Breugel 2018

     

Zuigelingen (tot 2 jaar)

   

Kleuters (2 tot 5 jaar)

Vaccinatie

%

Nationaal %

Vaccinatie

%

Nationaal %

DKTP

97,2

92,6

DKTP

97,0

92,7

Hib

97,2

93,4

     

Hepatitis B

96,6

92,2

     

Pneumokokken

96,0

92,8

     

BMR

96,6

92,9

     

Meningokokken

96,6

92,6

     

Volledig gevaccineerd

93,8

90,2

     

Geen vaccinatie

2,3

4,3

     

Schoolkinderen (5 tot 10 jaar)

   

Adolescente meisjes

 

Vaccinatie

%

Nationaal %

Vaccinatie

%

Nationaal %

DTP

94,2

90,0

HPV

49,1

45,5

BMR

92,7

90,1

     
           

Uit de cijfers blijkt dat Son en Breugel goed scoort en voldoet aan de gestelde normen. Dit betekent dat er geen actie ondernomen hoeft te worden om de percentages te verhogen. De gemeente blijft de GGD en Zuidzorg attenderen op het geven van aandacht aan het vaccinatieprogramma, zeker wat betreft de communicatie. Het is namelijk belangrijk om deze goede score te behouden en dus mensen aan te moedigen hun kinderen te vaccineren. "Hier zullen we op blijven aandringen", aldus de gemeente in hun toezeggingsbrief aan de commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>