Afbeelding
Foto: Annie Maessen

Recorddeelname Avond Wandel 4-Daagse

AlgemeenSon en Breugel - De Avond Wandel 4-Daagse neemt toe in populariteit, met dit jaar meer dan 900 wandelaars. Kinderen en ouderen liepen afgelopen week tussen dinsdag 4 juni en vrijdag 7 juni iedere avond een andere route van 10, 5 of 2,5 kilometer. Behalve dat iedereen een medaille kreeg, waren er verschillende groepsprijzen te winnen. Voor de kinderen was er een loterij op de vrijdagavond. De prijswinnaars werden bekendgemaakt door burgervader Hans Gaillard.

Redacteur: Peter Marijnissen
Fotograaf: Annie Maessen

Stijgende lijn
De vierdaagse is in handen van het jongerencentrum J.C. Oase. Volgens organisator Alfred Mateussen deden er 902 mensen mee, vorig jaar was dit nog 882. "Een stijging in het aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar en het jaar daarvoor. We zitten echt in een stijgende lijn op dit moment. Dit jaar hebben we een record gebroken waar we blij mee zijn", vertelt Alfred. "We hopen dat er steeds meer mensen gaan deelnemen." Ieder jaar wordt een vierdaagse gehouden om de mensen 'op de been te brengen'. "Eigenlijk is de vierdaagse bedoeld voor de kinderen, maar die moeten onder begeleiding van ouderen lopen die het ook geweldig vinden om mee te doen."

J.C. Oase
De Avond Wandel 4-Daagse is ongeveer 22 jaar geleden begonnen in Breugel bij scoutinggroep Margaretha Sinclair. Nadat die groep in 2016 stopte, is de organisatie overgenomen door J.C. Oase en verhuisd naar Son. In 2015 was het een hoogtepunt voor de scouts met meer dan 1000 wandelaars.

Kinderen
In gesprek met vier kinderen die de 2.5 kilometer gingen lopen, gaven de meisjes aan dat zij het leuk vinden om te lopen met vrienden en vriendinnen. Deze groep jonge kinderen liep niet speciaal voor de prijzen. "Het is leuk om gewoon door de natuur te lopen en het is mooi om dingen onderweg te zien", vult een jongen aan. "We krijgen soms snoepjes en koekjes tijdens de pauzes", geeft de jongste van de groep aan.

Afsluiting vrijdagavond
Burgemeester Hans Gaillard gaf een toespraak voor de kinderen op het 'Oase Wandelplein' achter de kerktoren. "Wat zijn jullie toch bikkels! Het lijkt heel hard te gaan regenen, maar jullie zijn toch lekker gaan wandelen. Ik heb jullie door het dorp zien lopen; hartstikke goed!" Een deelnemer had helaas pech, zij had haar voet verzwikt en moest naar het ziekenhuis. De burgemeester gaf aan dat zij alsnog een verrassing krijgt.

Prijzen
De prijsuitreiking ging van start met de wisselbeker voor de grootste groep. Basisschool de Sonnewijzer is winnaar geworden met 107 deelnemers voor de vijf kilometer. De prijs 'Het Schoentje' is een aandenken voor alle groepen die bestaan uit meer dan 12 personen. Dit jaar zijn er vier schoentjes uitgereikt: De Sonnewijzer met 171 deelnemers voor alle afstanden, De Krommen Hoek met 74 deelnemers voor alle afstanden, Berkenstaete met 30 volwassenen voor de 2,5 kilometer afstand, en Groep Lathouwers met 14 deelnemers voor de 5 kilometer afstand.

't Skôn Lopertje
De prijs van de gemeente, 't Skôn Lopertje, is gewonnen door 'De Nerds' voor de leukste photobooth selfie. Deze selfie is te zien op het fotoalbum van de site: www.jc-oase.nl. De routes waren toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De slotavond was feestelijk omlijst door Blaoskapel Wa'n Klank.

Kijk voor een uitgebreide videorapportage van deze Avond Wandel 4-Daagse op de facebookpagina van DeMooiSonenBreugelKrant.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Algemeen 17 aug, 14:09 Vrouwen vereniging Scala Bezocht Joods Historisch museum
Afbeelding
Politiek 17 aug, 11:57 Gemeente Son en Breugel scoort laag met afhandeling mailcontact
Afbeelding
Algemeen 16 aug, 22:04 Alzheimer Café B.O.S. over Voeding en dementie
Afbeelding
Algemeen 16 aug, 09:06 Lazy Sonnie Afternoon start na zomerstop met Guy Verlinde en Olivier Vander Bauwede
Afbeelding
Politie 15 aug, 22:18 Personenauto loopt flinke schade op door autobrand op industrieterrein Ekkersrijt
Afbeelding
Algemeen 15 aug, 18:15 Harmonie St. Caecilia verkoopt goede tweedehands fietsen