Afbeelding
Foto: Ingezonden

Mooie afsluiting na mooie samenwerking met stichting vluchtelingenwerk Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Een jaar geleden kwam Stichting Vluchtelingenwerk Son en Breugel met de vraag of Zwembad Son en Breugel bereid was om een aantal dames te leren zwemmen en ze te helpen met het overwinnen van hun angst voor water. Omdat Zwembad Son en Breugel zich wil inzetten om alle inwoners van de gemeente en omstreken zwemveilig te krijgen en te houden, zijn de deuren van het bad wagenwijd opengezet.

De animo bleek groot. Er hebben zo'n 18 dames deelgenomen aan dit project. Mede dankzij de goede samenwerking met stichting vluchtelingenwerk Son en Breugel heeft de meerderheid van deze groep de watervrees kunnen overwinnen en de meeste hebben het seizoen zelfs kunnen afsluiten met één of meerdere zwemdiploma's. Dit resultaat was voor de stichting boven verwachting en de betrokken zweminstructeurs kijken met veel respect terug op de ontwikkelingen die de dames hebben doorgemaakt.

Voorlopig komt er een einde aan een hele mooie samenwerking tussen Zwembad Son en Breugel en stichting vluchtelingenwerk Son en Breugel. Zoals gebruikelijk bij het zwembad wilden zij die samenwerking op een mooie manier afsluiten. De dames hebben nog één keer lekker kunnen zwemmen en na afloop stond de koffie/thee klaar met lekkere broodjes. Er werd nog even gezellig bij gekletst en genoten.

Wellicht is er in de toekomst nog een mogelijkheid om de prettige samenwerking met de stichting vervolg te geven. Intussen gaat het zwembad door met al haar activiteiten om de bewoners van Son en Breugel zwemveilig te maken/houden.