Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: c469da
Foto: Wil Feijen
Foto's Muziek

Veel belangstelling bij klapstoelenconcert

Son en Breugel - Op het Kerkplein werd donderdag 4 juli door maar liefst vijf orkesten een concert gepresenteerd met vier verschillende dirigenten. Het concert wordt 'klapstoelenconcert' genoemd om het publiek aan te sporen een klapstoel of een andere stoel en eventueel een drankje en wat lekkers mee te brengen om gezamenlijk gezellig te luisteren naar het concert.

Redacteur: Hennie van Hagen
Fotograaf: Wil Feijen

Vijf orkesten brachten in wisselende samenstelling diverse muziekstukken ten gehore. Mede door perfecte weersomstandigheden kwam het publiek in groten getale naar het Kerkplein. Er werd gestart door twee jeugdslagwerkgroepen; de percussiegroep en de leerlingpercussiegroep onder leiding van Patrick van den Heuvel. Zij speelden twee stukjes Drums in the Box en Rumba Tumba. Het was geweldig om te zien hoe fanatiek deze leerlingen hun best deden om er een mooi optreden van te maken.

Verder werd er opgetreden door het Samenspeelorkest onder leiding van Freddie Louwers en de Opleidingsharmonie onder leiding van Ralph Brummans. Tevens werd de Glenn Miller Medley gespeeld onder leiding van Johan Smeulders. Dit stuk is ook te horen op vrijdag 13 september tijdens het Remember September concert op het Kerkplein. Iedereen is van harte welkom om dan aanwezig te zijn.

Verder werden er stukken gespeeld van Can You Feel The Love Tonight, een bekend nummer uit de Disneyfilm The Lion King. Het muziekstuk A Klemzer Carnival van de componist Philip Sparke. Muziekstukken zoals Do I Ever van de Nederlandse band Kensington en The Incredibles werden gespeeld door de Harmonie en de Opleidingsharmonie. Funkytown een een muziekstuk uit de discotijd werd gespeeld en Nederpotpourri. Het klapstoelenconcert werd afgesloten met het concert van Highlights From The Rock uit een Amerikaanse actiefilm uit 1996.

Er werd uiteraard aandacht besteed aan alle geslaagden zoals vorige week en deze week in deze krant gepubliceerd. Al met al een zeer geslaagd concert waarvan het publiek, gezien de reacties en applaus, erg van heeft genoten. Het programma werd gepresenteerd door Henk Vogels die op voortreffelijke wijze de muziekstukken aankondigde.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>