Logo mooisonenbreugel.nl
Liedertafel de Gravelsingers uit Breugel komen per boot aan en zingen uit volle borst   | Fotonummer: c51294
Liedertafel de Gravelsingers uit Breugel komen per boot aan en zingen uit volle borst (Foto: Joop de Haas)
Activiteit

Bewoners Berkenstaete maken uitstapje naar de Sonse Haven

Son en Breugel - Het bekende en langverwachte uitje waar veel bewoners al geruime tijd naar uitkeken, stond woensdag 3 juli op het programma. Voor de vierde keer in successie was het een gezellig middagje op het terras van de Sonse Haven, georganiseerd door de Vrienden van Berkenstaete, in nauwe samenwerking met Dagbesteding.

Ruim 35 bewoners gingen onder begeleiding van veel vrijwilligers vanaf Berkenstaete naar de Haven. De omstandigheden waren prima. De middag begon met een warm welkom door Joyce Leermakers en haar team. Speciaal voor alle bewoners en begeleiders was het gehele terras ingericht, tussen de palmbomen met grote parasols en voldoende ruimte voor alle rolstoelers. Het begon natuurlijk met een smakelijk kopje koffie/thee en overheerlijke appelcake, veelal met slagroom.

Omstreeks 14.45 uur kwamen de Gravelsingers uit Son en Breugel per boot aan, bestuurt door de heer en mevrouw Goldberg in gezelschap van de havenmeester Gerard, die dat wederom geheel belangeloos voor hun rekening namen. Even nog een extra rondje dobberen voor het terras en dan opmaken voor de muzikale klanken. Twee blokjes van zes liederen werden er ten gehore gebracht onder leiding van Theo van der Steen, de dirigent, en de muziek op de accordeon door Rens Valconet; tijdens de pauze werden de kelen vakkundig gesmeerd.

Een bekend repertoire met liedjes als 'Op een mooie Pinksterdag', 'Mijn Brabant' van Guus Meeuwis, 'Sofietje, zij dronk ranja met een rietje', sloeg goed aan bij de aanwezigen. Zij zongen het vaak woordelijk mee.

Een primeur voor de Gravelsingers was het bekende internationale Halleluja, gevolgd door Viva Espana; de temperatuur was (gelukkig) niet helemaal Spaans, maar de sfeer zat er goed in. Het was kortom zonnig in Son! Tussen de liedjes en drankjes door kwamen er ook heerlijke hapjes in de vorm van een bittergarnituur langs. Het liedje 'Nie knieze, nie zeure , da's hardstikke fout' was zeer zeker van toepassing. Niemand had er iets te klagen. Gezelligheid was troef. Geen wanklank gehoord.

"Dit pakken ze ons niet meer af, ik had het niet willen missen" en "lekker om zo even vlakbij huis te genieten; een toffe middag!", aldus enkele bewoners. De terugweg verliep ook op rolletjes en ging zingend, met onder andere 'We gaan nog niet naar huis'.

Een middag die mogelijk werd gemaakt door een forse financiële bijdrage van de Stichting Jaarmarkt Son en Breugel. Voor u en voor 'De Vrienden van Berkenstaete' is dit allemaal heel gewoon, maar voor alle bewoners zeer bijzonder.

Als het aan de deelnemers ligt: op naar de vijfde editie!

 

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>