Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 59b6be
Algemeen / Son & Breugel

Samenwerkende brouwers vieren de bevrijding met een speciaalbier

Son en Breugel - Op het terrein van Historia Park aan de Sonseweg is brouwerij Strijder gevestigd. In een onverwoestbare voormalige munitiebunker brouwt de brouwerij haar speciaalbier en Roggetripel, Amerikaans Witbier, Irish Red en Bok.

Redacteur: Adrie Neervoort

De brouwerij is kleinschalig. Per brouwdag is de productie maximaal 200 liter. Het brouwen gebeurt geheel handmatig en zonder chemische toevoegingen of industriële processen. Maar wel met moderne apparatuur, alles is hygiënisch en voedselveilig.

Eerbetoon
Bij brouwerij Strijder brouwen ze bier dat een eerbetoon is aan alle mensen die hun leven op het spel hebben gezet voor onze bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. De slogan van het bier luidt dan ook niet voor niets 'Proef de vrijheid'. De vrijheid die ooit allesbehalve vanzelfsprekend was. Uniek is dat bij iedere horecazaak waar het biertje geschonken wordt, een strijder uit deze periode aan de locatie is gekoppeld. Iemand die in oorlogstijd iets heeft betekend voor de regio waar je een Strijder bier drinkt. Op het etiket van het gekochte biertje staat de uitleg hoe je deze informatie via www.brouwerijstrijder.nl te weten komt.

Liefhebber
De brouwerswereld op dit niveau is een wereld waarin iedereen elkaar kent. Het zijn de liefhebbers van het betere bier.

Eigen recept
Engelbertus, bekend van 'Hop doet leven', 'Zachte heelmeester' en 'DDH Dip bieren', is de enige bierbrouwer uit Son en Breugel. Het is ook een bierbrouwer zonder eigen brouwhuis. In de regel brouwen zij hun bieren bij andere brouwers volgens eigen recept. Eén van de brouwlocaties is de brouwerij van Strijder bier.

Eén locatie
Beide brouwers brouwden dus ieder hun eigen bier op één locatie. Deze samenwerking en de wens van Gall & Gall uit Son en Breugel hebben nu geleid tot een unieke samenwerking tussen twee brouwers tot het brouwen van één zeer uniek biertje.

Strijders eren
De wens van Gall & Gall is om tijdens de viering van 75 jaar bevrijding een passend bier op de markt te brengen dat de bevrijders van Son en Breugel zou eren. De vraag werd gericht aan de Sonse brouwer en die vond de geschikte partner in brouwerij Strijder, die al jaren bier brouwt om strijders uit de tweede wereldoorlog te eren.

Brouwproces
Afgelopen juni is het brouwproces voor dit unieke bier begonnen. Het zal begin september te koop zijn in Son en Breugel. Het gaat om een stevig biertje met een alcoholpercentage van 10 procent in genummerde oplage van maximaal 500 stuks, in een grote fles. Meer over dit unieke bier leest u tijdens de lancering begin september in DeMooiSonenBreugelKrant en op www.mooisonenbreugel.nl.

 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>