Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 668d4a
Foto: Wil Feijen
Algemeen / Son & Breugel

Ad en Ans van den Heuvel-Van Kleef 50 jaar getrouwd

Son en Breugel - Ad en Ans van den Heuvel hebben elkaar in 't Tunneke in Schijndel leren kennen. Ans was daar met een vriendin op stap. Die avond vierde Ad daar zijn afscheidsfeestje, omdat hij voor een jaar werd uitgezonden naar Suriname voor militaire dienst. Een jaar later, toen Ad terug was uit Suriname, troffen zij elkaar weer in 't Tunneke sloeg de vonk over en kregen ze verkering.

Ans is een echte Sonse en is geboren op het voormalig Hiva-terrein waar nu mooie appartementen staan langs het Wilhelminakanaal. Ad is geboren in Schijndel. In 1969 zijn Ad en Ans in Son getrouwd. "Als hobby had ik al diverse malen een huwelijksmis gezongen en ik wilde ook mijn eigen huwelijksmis zingen, waaronder het Ave Maria en het Panis Angelicus", vertelt Ad. Ad en Ans hebben twee zonen en vier kleinkinderen. "Wij hebben kort in Schijndel en Vessem gewoond en zijn daarna naar Budel verhuisd, vanwege het werk van Ad." Ad kreeg daar een baan als zwemonderwijzer in een nieuw gemeentelijk zwembad.

Werk
Na zeven jaar kwam hij in dienst bij het Ministerie van Defensie op de NAVO-basis (Duitse Legerplaats). Hier werd hij bedrijfsleider van het zwembad en gaf zwem- en duiklessen aan militairen en ook aan kinderen van de Duitse school. Vanwege gezondheidsklachten kon hij dit werk niet meer doen en werd later vertrouwenspersoon tussen de Nederlandse medewerkers en de Duitsers.

Emancipatie
Ans heeft altijd als financieel medewerkster gewerkt bij bedrijven in Budel, Waalre en Eindhoven. "Vanwege mijn geëmancipeerde opvoeding heb ik, destijds bij een spuiterij, er mede voor kunnen zorgen dat er een eerste vrouwelijke medewerkster werd aangenomen in een werkplaats waar alleen maar mannen werkten. Dit veranderde de hele werksfeer meteen positief", vult Ans aan.

Terug naar Son
"Op het moment dat we naar Budel verhuisden, heb ik Ans een ding moeten beloven", lacht Ad. "De belofte was dat we daar niet ons hele leven zouden blijven wonen. Toen dit project op de plek van het oude postkantoor op ons pad kwam, waren we meteen allebei verliefd hierop. Alles gelijkvloers, een mooie tuin en dicht bij het centrum." Ze wonen hier nu vier jaar en ze genieten nog elke dag van deze mooie plek in Son.

Genieten
Ad en Ans tuinieren graag samen in hun mooie tuin en maken samen fijne fietstochtjes. Ad kookt bijna elke dag en houdt van puzzelen. Ans speelt (een beetje) piano, leest graag en doet aan yoga. Verder genieten ze van hun vier kleinkinderen en doen graag allerlei spelletjes met hen, zoals kaarten en bordspelen.

Bijzondere foto
Op 25 juli zijn Ad en Ans 50 jaar getrouwd. Op de uitnodigingskaart staan twee heel bijzondere foto's; als bruispaar en nu als gouden bruidspaar, op dezelfde plek gemaakt bij de volière bij hen om de hoek waar ze nu wonen. "Wij zijn al een lang weekend weg geweest met de kinderen en kleinkinderen, maar we hebben nog een borrel met familie, vrienden en kennissen in Sint-Oedenrode waar wij onze eerste date hadden", sluit Ad af.

 

DeMooiSonenBreugelKrant wenst Ad en Ans nog veel geluk voor de toekomst.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>