Logo mooisonenbreugel.nl
De Kletskoppen    | Fotonummer: 194498
De Kletskoppen (Foto: Ingezonden)
Muziek

Kioskoptredens in augustus

Son en Breugel - In de maand augustus valt er weer van alles te beleven op de Sonse kiosk op het Kerkplein. Zeker voor de thuisblijvers en zij die weer terugkomen van hun vakantieadres. Als de weergoden willen meewerken treden onderstaande groepen en artiesten op.

Woensdag 7 augustus
19.00 – 21.00 uur: Duo Pastinakel
Pastinakel is een duo dat bestaat uit Terry Emons (contrabas) uit Veghel en Pieter van den Boom (gitaar) uit Son. Deze twee muzikanten begonnen hun samenwerking ruim 10 jaar geleden in de docentenband aan het Fioretti College in Veghel. In de loop der tijd speelden ze vele evergreens, waarvan nu op het repertoire staan liedjes van o.a. The Beatles, Stones, Dire Straits, Elvis, Santana, The Eagles, tot Avicii.

Vrijdag 16 augustus
19.30 – 21.30 uur: Pieter van den Boom
Pieter van den Boom is een veelzijdig muzikant uit Son en Breugel en is ook bekend als lid van Two of the Vitals en Duo Pastinakel. Hij trad in die hoedanigheid al enkele keren eeerder op op de kiosk. Deze avond verzorgt hij een solo optreden als klassiek gitarist. Hij speelt een selectie van voornamelijk klassieke melodiën.

Zaterdag 17 augustus
14.00 – 16.00 uur: Tour de Kiosques
Op zaterdag 17 augustus is het op 29 juni, wegens de weersomstandigheden, afgelaste optreden van Tour de Kiosques opnieuw ingepland. Tour de Kiosques was al enkele keren eerder in Son en Breugel en wordt georganiseerd door Stichting Elbrimalefonds Vught. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt er op de piano gespeeld door autodidact Leo Willemen en is ook zanger/gitarist Nico Weijns van de partij. Leo en Nico spelen tot hun eigen genoegen, maar graag ook tot genoegen van iedereen, die er naar wil luisteren, voor jong en oud. Deze muzikanten gaan de hele zomer lang op tournee langs een aantal van de vele kiosken in Brabant. Doelstelling van de stichting is om musici, zowel (semi-) professionals als amateurs, een podium te bieden en dit zonder winstoogmerk. Het optreden op de kiosk is gratis te bezoeken, wel kan men geheel vrijwillig een donatie voor de stichting in de bus deponeren.

Woensdag 21 augustus
20.00 – 22.00 uur: Just4fun
Just4 fun trad op de kiosk al eerder op samen met Blaaskapel Wa'n klank. Nu hebben zij de kiosk voor zich alleen De naam Just4Fun geeft aan waar de band voor staat: muzikaal plezier voor de muzikanten zelf en voor het publiek staat voorop. Met de uitgebreide bezetting, het aansprekende repertoire, en zeker niet te vergeten het enthousiasme van de leden, zorgen ze voor een memorabel optreden. Zeker buiten komt de band prima tot zijn recht: op muziekfestivals, braderieën, en zeker ook sport- en cultuur evenementen.

Zondag 25 augustus
15.00 – 17.00 uur: Popkoor Sway
Sway is een popkoor uit Eindhoven met leden uit de hele regio. Popkoor Sway is een enthousiaste groep mensen, die lekkere popmuziek maakt, in een eigen jasje gegoten door muzikaal leider Gerard de Graaf. De groep bestaat uit zo'n 22 zangers en zangeressen en een stevige vijfmans band. Het repertoire varieert van rustige nummers zoals All of me, Bad Day en Angels tot meeswingers zoals Sex Bomb, Disco Inferno en Happy. De combinatie van een niet al te groot koor en een goede band geeft de groep een heel eigen sound.

Zaterdag 31 augustus
14.00 – 17.00 uur: De Klezkoppen
Vijf blazers nemen je mee naar de verre uithoeken van de Balkan. Snelle noten van de klarinet, sax en trompet razen voorbij, de trombone ertegen in op een tapijtje van de bombardon. Bruiloft muziek afgewisseld met melancholieke stukken. Onbegrijpelijke humor in een 'bas couture' jasje, mineur klanken die juichen en snijden door de ziel. Ze verbazen het publiek over de afkomst van deze mannen, met als thuisbasis Eindhoven. Door veel stromingen beïnvloed, creëren zij een typisch en uniek Brabants Klezmer geluid op festivals, bruiloften, muziek podia en straat.

Voor alle optredens geldt, dat ze alleen doorgaan met goede weersomstandigheden. De toegang is gratis .

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>