Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b2c18d
Foto: ©pixabay.com
Algemeen / Son & Breugel

Bestrijding van de berenklauw

Son en Breugel – In de commissie Algemene Zaken van 20 juni is de vraag gesteld wat de gemeente Son en Breugel doet aan de bestrijding van de berenklauw. In de gemeente Son en Breugel is een aantal locaties bekend waar de reuzenberenklauw voorkomt. Zo staan ze op de strook Rooijseweg/Walcherenlaan, het Beekdal en bij het Hertenkamp.

De Reuzenberenklauw kan irritaties opwekken bij mensen die de plant aanraken. Vanuit de Europese wetgeving is de verplichting opgelegd om de reuzenberenklauw te bestrijden en schade zoveel mogelijk te voorkomen. De gemeente bestrijdt daarom de Reuzenberenklauw door middel van het structureel afsnijden vóór zaadvorming. Hiermee voorkomen ze dat de plant zich kan vermeerderen en het probleem groter wordt.

De berenklauw nabij de Walcherenlaan is reeds geruimd. Langs de Rooijseweg zijn de planten al éénmaal afgesneden. Het wijkteam zal, indien dit nodig is, dit nogmaals doen voordat zaad zich kan verspreiden.


Lees hier meer over de reuzenberenklauw en wat je zelf kunt doen aan de bestrijding hiervan.
Link naar PDF bestand

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>