Logo mooisonenbreugel.nl
De Landing in Son   | Fotonummer: bc1a46
De Landing in Son (Foto: )

Vertraging reparaties sporthal De Landing

Son en Breugel - Wat een sportief, kloppend hart van sportpark De Gentiaan zou moeten worden, is ook voor de nieuwe wethouder Jos de Bruin nu al een hoofdpijndossier.

De voorgenomen en noodzakelijke aanpassingen die gedurende de zomervakantie uitgevoerd zouden worden zijn niet uitgevoerd. De reden hiervoor is dat de aannemer die dit karwei moet uitvoeren nog niet alle informatie heeft die nodig zijn voor een zogenaamd programma van eisen. Deze dient als basis voor de begroting voor de herstelwerkzaamheden. Er ontbreekt nog een constructieberekening voor de herbevestiging van de platen aan het plafond.

Vervanging toplaag vloer
Naast de bouwkundige aanpassingen en herstel van het plafond is er ook voorzien in een vervanging van de toplaag van de sportvloer van de Landing. Dit stond aanvankelijk gepland na uitvoering van de aanpassingen. Omdat de vloer te vaak te glad is (afhankelijk van de luchtvochtigheid) wordt geen risico genomen en wordt de toplaag eerder vervangen. Vervanging staat gepland in week 35 (26 tot en met 30 augustus). Meerder gebruikers van de sporthal hebben al laten weten het onbegrijpelijk te vinden, dat zij zo laat hierover zijn geïnformeerd. De wethouder gaat dan ook met de gebruikers begin augustus in gesprek, om hierover uitleg te geven.

Lekkend dak
Naast deze ingrijpende aanpassingen moet ook het dak van de sporthal worden vervangen., Er zijn verschillende lekkages in het hellende dak. Uit onderzoek is gebleken dat het dak niet volgens de geldende eisen en richtlijnen is uitgevoerd. Zo zouden de dakplaten aan de buitenkant elkaar niet voldoende overlappen, waardoor er water tussen de platen op het dak naar binnen kan stromen.

Garantie
Voor het dak is een garantie van 10 jaar overeengekomen, met betrekking tot waterdichtheid en isolerend vermogen. Doordat de sporthal op 6 juli 2012 is opgeleverd, vallen de gebreken aan het dak nog binnen de garantie. Bouwbedrijf Gebr. Van Stiphout is eind mei gevraagd om de gebreken aan het dak van sporthal De Landing binnen vier maanden te herstellen. De herstelkosten zouden moeten vallen onder de overeengekomen garantie voor dak(bedekking) met betrekking tot waterdichtheid en isolerend vermogen.


 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>