Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Son en Breugel scoort goed in onderzoek alcoholgebruik

Algemeen

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel staat op plek 18 in de top 25 gemeentes met de minste overmatige drinkers in de provincie Noord-Brabant. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek dat is gedaan door Afkickkliniekwijzer.nl. Op basis van gegevens van de gezondheidsmonitor van het RIVM en het CBS is onderzoek gedaan naar het alcoholgebruik van de inwoners in Nederland.

Noord-Brabant staat met zeven procent overmatige drinkers 'slechts' op de zesde plaats van de twaalf Nederlandse provincies. De top vijf van de lijst met het hoogste aantal overmatige drinkers per provincie bestaat uit Overijssel, Drenthe, Friesland en Utrecht, waar gemiddeld acht procent van de 18-plussers overmatige hoeveelheden alcohol consumeert. Opvallend hierbij is dat het hier allemaal provincies van 'boven de rivieren' betreft. Brabanders lopen graag te koop met hun liefde voor eten en drinken. Volgens het onderzoek doen ze dat laatste landelijk gezien niet buitensporig.

Per gemeente blijkt dat Son en Breugel met zes procent van de inwoners op een 18e plek uitkomt. In de landelijke lijst staat de gemeente Son en Breugel op plek 283 van gemeentes met de meeste overmatige drinkers. "Een overmatige drinker is gedefinieerd als het meer drinken dan 21 glazen per week voor mannen en meer dan 14 glazen per week voor vrouwen", laat Christel van Eijck van Afkickkliniekwijzer.nl weten. Kijk voor meer informatie over het onderzoek op www.afkickkliniekwijzer.nl