Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 409891
Foto: ©heemkundekring Son en Breugel
Heemkunde

Wie, wat, waar en wanneer?

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

Herman Berkenveld wist ons nog te melden dat de voornaam van leraar Mariën Jos is (foto 70866). Jacques Saris kon meer informatie geven over het voetbalteam van de KAJ (foto 21336). Via zijn broer Chris, een van de spelers van het elftal, weten we nu dat de foto gemaakt is in 1962 (dus niet 1967) en wel in Wilhelminadorp in Best (dus niet in Son) waar het toernooi gehouden werd. Maar al met al hadden we de naam van de scheidsrechter nog niet. Echter Hans Janssen, zelf scheidsrechter, bracht uitkomst. Navraag bij iemand die het scheidsrechterswereldje goed kent, leverde hem twee mogelijke namen op. Een daarvan was Piet van Nunen uit Best. Die naam past precies in het plaatje en daarmee is deze foto volledig beschreven.

De foto van deze week werd gemaakt in 1940 achter de boerderij van de familie Van den Oever-Michels op Olen in Breugel. V.l.n.r.: Bert van den Oever (op het paard), Karel van Kemenade, Mia van Kemenade, Door van den Oever-Michels, Harrie van den Oever, onbekend, onbekend en onbekend. Van de drie personen die rechts staan (een meisje en twee vrouwen), kennen we de namen dus niet. Hoewel de foto al bijna 80 jaar oud is, zijn er misschien toch nog mensen die ons verder kunnen helpen. U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 11077 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>