Logo mooisonenbreugel.nl
Foto ter illustratie   | Fotonummer: 26875f
Foto ter illustratie (Foto: Adrie Neervoort)

Meer inbraken in bijgebouwen in Noord-Brabant

Son en Breugel / landelijk - Het aantal inbraken in Noord-Brabantse schuren, boxen en garages is in de eerste helft van dit jaar met 6,4% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Landelijk daalde het aantal inbraken in bijgebouwen juist met 4%. Dit blijkt uit Nationale Politiedata die Independer in kaart heeft gebracht.

Inbraken in bijgebouwen
In heel Nederland werden tussen januari en juni 12.436 mensen slachtoffer van inbraak in hun schuurtje of garage(box). Dagelijks zijn dit gemiddeld dus bijna 70 inbraken. Hoewel de landelijke trend een daling van het aantal inbraken laat zien, zijn er naast Noord-Brabant nog vier andere provincies waar wel sprake is van een stijging: Zeeland (27,1%), Groningen (11,8%), Drenthe (5,9%) en Gelderland (8%).

Inboedelverzekering
"Met een inboedelverzekering ben je in principe gedekt voor diefstal van inboedel uit je schuur of garage(box). Hier is geen aparte dekking voor nodig. Wel is het van belang om bij waardevolle spullen, zoals elektrische fietsen en gereedschap, goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag'', aldus Bas Knopperts van Independer.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>