Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 91c8b1
Foto: Ingezonden

Verlicht de Wereld - Een reis van vrede

Son en Breugel - De vredesposterwedstrijd gaat weer van start. Het is dit jaar een bijzonder jaar, waarin herdacht wordt dat 75 jaar geleden Zuid-Nederland vanaf 5 september 1944 werd bevrijd.

Vrede lijkt voor iets dat vanzelfsprekend is, maar is dat wel zo? Als je denkt aan de verschillende brandhaarden op deze wereld, dan weet je dat dit niet voor iedereen geldt. Het jaar 2019 is een bijzonder jaar. Son en Breugel en Eindhoven zijn dit jaar 75 jaar geleden bevrijdt van de bezetters. Er zijn diverse activiteiten opgezet om dit te gedenken en onder de aandacht te houden. Om de leerlingen een beter beeld te geven van wat er rondom oorlog en vrede 75 jaar geleden heeft plaatsgehad, zijn er dit jaar extra activiteiten in en rondom Son en Breugel waaraan leerlingen kunnen deelnemen.

Groep 7 en 8
De vredesposterwedstrijd staat open voor de leerlingen van de groepen 7 en 8. Ze mogen thuis of op school de poster maken. Alleen individuele inzendingen doen mee. Er mag per leerling slechts één poster worden ingezonden.

Tijdschema
De posters moeten uiterlijk vrijdag 11 oktober vóór 17.00 uur ingeleverd zijn bij de Bibliotheek in Son. De 25 beste posters worden daar tentoongesteld, zo spoedig mogelijk na de jurering van 15 oktober. Daar is dan ook de prijsuitreiking op woensdag 6 november om 16.00 uur. Het is dit jaar de zeventiende keer dat de bibliotheek de organisatie gastvrij ontvangt.

Fantastische prijzen
Geen wedstrijd zonder prijzen. De hoofdprijs voor de winnaar(s) is een rondvlucht (met drie personen) boven Brabant. Verder zijn er nog diverse leuke prijzen te winnen. De winnaar doet bovendien mee in de wedstrijd van de beste poster van Nederland. De poster van de landelijke winnaar komt op de omslag van het ledenjaarboek van Lions Nederland. De Nederlandse winnaar dingt met zijn poster mee naar de titel winnaar van de wereld. De winnende poster van Nederland wordt naar Oak Brook USA gestuurd. De beste 24 posters komen in de internationale finale in beeld. De uiteindelijke winnaar mag met twee begeleiders naar New York afreizen en wordt daar feestelijk onthaald, met om te beginnen een rondleiding door het VN-gebouw. Daarnaast ontvangt de winnaar een cheque van 5.000 dollar. De andere 23 tekenaars ontvangen een prijs van verdienste van 500 dollar. De einduitslag wordt in maart 2020 bekendgemaakt.

Lions Club Son en Breugel e.o. hoopt dit jaar van ganser harte om, net als vorig jaar, een enorme hoeveelheid posters toegestuurd te krijgen. Zoveel dat hun vakkundige jury met veel plezier de handen vol zal hebben om de winnaars te kiezen.

 

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>