Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 729e50
Foto: Wil Feijen
Foto's

They're doing it again in Son en Breugel

Son en Breugel - In 2019 is het 75 jaar geleden dat Operation Market Garden (OMG) plaatsvond. Met de grootste luchtlanding ooit en de grootste grondoperatie in Nederland werd geprobeerd vanuit België via Valkenswaard, Eindhoven, Son en Breugel, Sint-Oedenrode, Veghel, Grave, Nijmegen en Arnhem door te stoten naar Duitsland om de oorlog te winnen. Helaas bleek Arnhem een brug te ver te zijn. Het offensief van de geallieerden kwam daar tot stilstand, maar leidde wel tot de bevrijding van Zuid-Nederland.

Een indrukwekkende operatie die na 75 jaar nog steeds tot de verbeelding spreekt en die na 75 jaar op een passende wijze werd herdacht. Vandaag 14 september werd deze gigantische troepenverplaatsing herdacht door een tocht van historische legervoertuigen van Leopoldsburg (B) tot Nijmegen herdacht.

De indrukwekkende stoet trok ook door Son en Breugel.  Rijen dik stond het publiek in het centrum van Son en Breugel waar meer dan 600 historische voertuigen doorheen reden. 
Bijna elk voertuig werd van commentaar voorzien via een geluidsinstallatie, door een deskundige spreker.
Bijzondere en zeldzame voertuigen, gaven een beeld van wat er 75 jaar geleden aan voertuigen werd gebruikt tijdens de bevrijding. Veel jeeps, vrachtwagens, motoren, amfibievoertuigen maar ook een enkel rupsvoertuig was onderdeel van de stoet. Sommige passagiers hadden zich ook geheel in het tijdsbeeld van toen aangekleed. 
Een dag om te herinneren. Zeker met de foto's van onze fotograaf Wil Feijen, zie hieronder zijn foto reportage.
 

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>