Themabijeenkomst 'Regie over het eigen levenseinde' drukbezocht
Themabijeenkomst 'Regie over het eigen levenseinde' drukbezocht Foto: Wil Feijen

Bijeenkomst 'Regie over het eigen levenseinde' drukbezocht

Algemeen

Son en Breugel - Iedereen, jong en oud, krijgt vroeg of laat te maken met het feit dat het leven eindig is. Als iemand erg oud is en op een natuurlijke manier sterft, zeggen mensen vaak: "het is goed zo." Helaas gaat het niet altijd natuurlijk of komt de dood bijvoorbeeld veel te vroeg. Je hoort het om je heen. In je eigen kring. "Als het zover is, trek bij mij de stekker er dan maar uit."

Er zijn veel verschillende complexe situaties te bedenken. Het is voor sommige mensen moeilijk om te praten of zelfs maar na te denken over hun eigen dood. Toch is het van belang dit wel te doen. In gesprek gaan met uw partner, familie en uw (huis)arts kan ervoor zorgen dat u niet voor onverwachte beslissingen komt te staan. Indien u dit tijdig bespreekt, kunt u wezenlijke besluiten nemen die passen bij uw wensen en verwachtingen; uw eigen wilsbeschikking opstellen. Bedenk wel dat een arts of specialist een andere mening kan hebben…, maar júist daarom is het belangrijk dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Tijdens een drukbezochte themabijeenkomst 'Regie over het eigen levenseinde', die georganiseerd werd door de SeniorenRaad in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis Eindhoven werd over dit onderwerp gesproken. Er werd aandachtig geluisterd naar de sprekers die allen verbonden zijn aan het Catharina Ziekenhuis. Tevens was er gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren over dit onderwerp.