Logo mooisonenbreugel.nl
Foto ter illustratie   | Fotonummer: 0c7cdf
Foto ter illustratie (Foto: ©pixabay.com)
Algemeen / Son & Breugel

Hardrijders in Son en Breugel moeten worden aangepakt

Son en Breugel - In de commissie Grondgebiedzaken van maandag 7 oktober waren de leden het snel eens. Er moeten snel maatregelen komen om de hardrijders in de gemeente aan te pakken.

Redacteur: Adrie Neervoort

De toon werd gezet door Michel Emmery die tijdens de vergadering insprak over het feit dat er absurd hard wordt gereden op de Planetenlaan. Hierbij leek de eigenbeleving van de commissieleden het verhaal van Michel te onderstrepen.

Nuttig rapport
Het onderwerp verkeer stond op de agenda van de commissie in de vorm van eerder gehouden verkeersstromenonderzoek. "Het onderzoek bevestigt wat we al wisten", aldus de commissieleden. Zij vroegen zich dan ook hardop af wat de meerwaarde was van een dergelijk kostbaar onderzoek. "Het is een nuttig rapport. We weten nu niet alleen waar het verkeer vandaan komt en naar toe gaat. Het zijn harde cijfers die het belang van een tweede aansluiting op Ekkersrijt onderbouwen", vertelt wethouder Boersma.

Controleren
Behalve de hoeveelheid verkeer dat door het dorp rijdt, is ook het gedrag van sommige bestuurders een bron van ergernis. Dit levert ook vaak gevaarlijke situaties op. Zowel in de wijken als op de doorgaande wegen in Son en Breugel. De maatregelen die er nu zijn helpen niet of nauwelijks. Het lijkt wel of niemand zich aan de snelheid houdt. Volgens Jan Frans Brouwers (Dorpsbelang) is het tijd voor actie. Waarom worden er geen flitspalen geplaatst of hoge boetes uitgeschreven. Handhaven dus en wel direct. "Wat handhaven betreft gaat dit ook gebeuren en sneller dan gedacht", aldus de wethouder. "Dus let de komende tijd vooral op uw snelheid als u in onze gemeente rijdt", voegde hij er nog aan toe.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>