Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: ac1b34
Foto: Adrie Neervoort
Algemeen / Son & Breugel

Vijf ontwerpen voor hergebruik voormalige kerk vragen om aandacht

Son en Breugel - De politiek in Son en Breugel wil graag de mening weten van de inwoners. Hiervoor zijn al initiatieven genomen en er zijn ook al resultaten geboekt.

Redacteur: Adrie Neervoort

In deze methodiek past de aanpak over het hergebruik van de voormalige kerk in het centrum. Volgens veel inwoners staat de kerk al veel te lang leeg. Zij hebben de indruk dat er niets gebeurt. Woensdag 23 oktober komt daar verandering in, er worden dan vijf ontwerpen gepresenteerd. Tijdens de presentatie laten vijf ontwerpers zien hoe het gebouw omgebouwd kan worden naar een multifunctioneel dorpshuis. Een dorpshuis met onder ander een bibliotheek, een theater en ruimte voor de harmonie.

Mening van inwoner
De presentatie kan door iedereen worden bijgewoond. Er zijn verschillende raadsleden aanwezig. Zij horen natuurlijk graag de mening van de inwoners over de ontwerpen, waar zij als raad straks een keuze uit moeten maken. Deze nieuwe aanpak mag best bijzonder worden genoemd. Het is de eerste stap in een hopelijk aanvaardbare besluitvorming over hoe het nieuwe dorpshuis in de voormalige kerk er in de toekomst uit moeten komen te zien.

Eerste stap
De presentatie kan een eerste stap zijn naar een mogelijke verwachting. Een verwachting die ook tot een teleurstelling kan leiden. Op die avond hebben de inwoners de mogelijkheid om hun voorkeur uit te spreken over een ontwerp. Door de aanwezigheid van de raadsleden krijgen zij het idee dat de keuze gehoord zal worden en misschien kan leiden tot uitvoering. De inwoners kunnen aangeven wat zij van de ontwerpen vinden. Of het uitvoerbaar is, of het uiterlijk van het gebouw mooi is of niet, dat kan belangrijk zijn maar is niet doorslaggevend. Veel keuzes zullen gemaakt worden op emotie.

Deskundigen
Later in dit proces zijn de deskundigen en de raad aan zet. Is een mooi ontwerp wel uitvoerbaar? Wat kost een ontwerp? Duurzaamheid is tevens een belangrijk punt. Kortom veel vragen waar nog antwoord op moet komen.

Twee lijsten
Feitelijk worden twee lijsten naast elkaar gelegd. De keuze van de raadsleden wordt zeker gevoed met wat zij hebben gehoord tijdens de presentatie op 23 oktober. De deskundigen beoordelen de ontwerpen inhoudelijk en technisch. De optelsom daarvan leidt tot een ontwerp dat op de eerste plaats komt. Dit ontwerp wordt later gepresenteerd aan de raad, zodat zij hierover een besluit kunnen nemen.

Prullenbak
Daardoor zou een ontwerp dat gekozen is op emotie en het uiterlijk wel eens in de prullenbak kunnen belanden. Want of een mooi gebouw uitvoerbaar is, wordt dus pas later beantwoord. Op 23 oktober bent u als inwoner aan zet. Vijf ontwerpen vragen om uw aandacht tijdens een presentatie met uitleg door de inbrengers. Ga in gesprek met de raadsleden en de ontwerpers en geef uw mening tijdens de presentatie op donderdag 23 oktober in het Vestzaktheater in Son en Breugel, aanvang 19.00 uur, zaal open vanaf 18.30 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>