Logo mooisonenbreugel.nl
Hella van der Wijst   | Fotonummer: c3ce2b
Hella van der Wijst (Foto: Ruben Timman)
Activiteit

Middag voor alleengaanden: lezing door Hella van der Wijst

Son en Breugel - Vorig jaar was de eerste middag voor alleengaanden. Na alle positieve berichten die ontvangen werden, hoopt de organisatie dat ze jullie ook bij de tweede middag mogen ontmoeten.

Op zondag 3 november wordt een lezing gegeven door Hella van der Wijst. Deze middag spreekt zij over de kracht van troost. "Troost is een antwoord op teleurstelling in het leven. Het verlies van een geliefde door de dood is zo'n grote teleurstelling: je had een andere toekomst voor ogen. Maar ook bij een echtscheiding, ontslag of ander verdriet kan troost werken tegen teleurstelling."

In deze lezing gaat ze in op de kracht van troost als het leven niet meewerkt. Waar vinden mensen die een dierbare missen troost, waar niet. Wat is troost en hoe werkt het. Wat is het geheim van troost ontvangen of troost te geven?

Drie jaar had Hella wekelijks een gesprek bij het graf van een geliefde voor het tv-programma 'Ik Mis Je'. Het gaf haar een uniek inzicht in hoe mensen in Nederland rouwen en doorleven. Ze schreef er het boek 'Troost als je iemand mist' over met ervaringsverhalen en wetenschappers met een verassende kijk op hoe men rouwt. Als presentator van KRO De Wandeling interviewde ze meer dan tien jaar mensen over hun leven, hobbels maar ook lichtpunten in het leven.

Ze schreef er het boek Hella's Voetsporen over. Maandelijks beschrijft ze sinds zes jaar al wandelend een levensverhaal van iemand in PLUSMagazine. Al meer dan dertig jaar hoort Hella bijzondere levensverhalen van mensen in binnen- en buitenland in haar werk die ze graag met jullie deelt in Hella's verhalenhuis. In haar interactieve lezing vertelt ze verhalen maar wisselt ze ook graag verhalen uit met de aanwezigen. Zowel het boek als ook de lezing van Hella laat via levensverhalen van gewone mensen zien, die allemaal obstakels hebben te overwinnen. Hoe dat gedaan kan worden en wat daarbij helpt: daar draait in deze lezing om.

Hella nodigt je uit om een voorwerp mee te nemen waar een mooi verhaal van troost bij hoort, een verhaal om te delen. Denk aan de medaillon van je overleden moeder of het eerste kruippakje van je kind of een hanger die je kreeg toen je ziek werd en waar je nog altijd kracht uitput.

Deze lezing vindt plaats in de zaal van Thermae Son, aanvang 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur, dan staat koffie/thee met wat lekekrs klaar. Entree bedraagt vijf euro per persoon. U kunt zich opgeven via de mail alleen3nov19@kpnmail.nl of telefonisch via 0499-476635 / 0499-463602.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>