Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 41d605
Foto: Judith Curfs
Muziek

Malletgroep PHEV slaat zich 'een slag in de rondte'

Son en Breugel - Stel dat je in 2019 in Son en Breugel muzikant bent bij een Malletgroep in ontwikkeling en je zoekt muzikale levenservaring. Wat doe je dan? De slagwerkers van Harmonie Pro Honore et Virtute hoefden er niet lang over na te denken. Ze wilden op concours en ze wilden 'soortgenoten' ontmoeten. Het eerste verzoek werd opgenomen in de meerjarenplanning, het tweede verzoek bleek binnen een paar maanden te regelen.

Zondag 13 oktober was het zover. In samenwerking met de orkesten van Langenboom en Sint Hubert ontstond het uitwisselingsconcert 'Een slag in de rondte'. Jonge muzikanten op ongestemd slagwerk, wat meer ervaring op marimba's en vibrafoons, bekende en onbekende melodieën en ritmes, allemaal met verve en enthousiasme gebracht. Kortom, een zeer gevarieerde concertmiddag. Als afsluiting was de Malletgroep als slagwerktrots van Harmonie Pro Honore et Virtute aan het muzikale woord.

Zij brachten een prachtig gevarieerd programma, bestaande uit werken op concoursniveau met luistergenot voor iedereen. De zaal werd oorverdovend stil toen Ewoud Meertens en Wouter Vogels hun Supermario speelden. Son en Breugel sloot het concert af met een indrukwekkende uitvoering van Atlantis Saga. Een prachtig nummer, wie weet ter voorbereiding op concoursdeelname over een paar jaar.

Wil je eens kennis maken met slagwerk en een keer een repetitie bezoeken? Je bent van harte welkom in Het Vestzaktheater tijdens een openbare repetitie van PHEV. De slagwerkers repeteren op vrijdag met eerst de jeugd van de twee percussiegroepen (van 18.00 tot 19.15 uur) en daarna de Malletgroep (van 19.30 tot 21.00 uur). Uiteraard kun je naast de repetities ook lessen volgen van gediplomeerde slagwerkdocenten. Kortom: binnen de Harmonie van Son en Breugel is er volop keuze hoe en wanneer je wilt kennis maken. Wil je meer weten, kijk dan op de website www.phev.nl of stuur een bericht naar opleidingen@phev.nl.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>