Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: fedc0d
Foto: Babs van Geel
Algemeen / Son & Breugel

Stichting 'Met je hart Son en Breugel' gaat van start

Son en Breugel - Stichting 'Met je hart' laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doen ze door waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Dankzij de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers doen ouderen weer mee in hun eigen buurt. In Son en Breugel gaat deze stichting binnenkort van start. Stephany Leermakers en Femke Lagerweij zijn de initiatiefnemers van deze stichting.

Stephany Leermakers is vanuit Son en Breugel betrokken bij de stichting en Femke vanuit de opstart in nieuwe gemeenten. Om alle mooie ontmoetingen te organiseren voor kwetsbare ouderen die kampen met gevoelens van eenzaamheid, zijn ze op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Eenzaamheid
"Eenzaamheid komt heel vaak voor, zonder dat wij er erg in hebben. Dit raakt mij ook als inwoner van Son en Breugel", aldus Stephany. Stephany is één van de vrijwilligers die de eenzaamheid in deze gemeente aanpakt door stichting 'Met je hart' op te zetten. "De stichting zet zich in voor kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen en organiseert samen met restaurants, bedrijven en zorginstellingen waardevolle ontmoetingen. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij."

Gemeente nummer 30
De stichting is inmiddels in 29 gemeenten actief, waar wij ons inzetten voor ouderen die kampen met eenzame gevoelens", aldus Femke. Met lokale vrijwilligersteams organiseren zij terugkerende, waardevolle ontmoetingen en verzachten hiermee de eenzaamheid in deze gemeenten. "Gemeente Son en Breugel sluit als dertigste gemeente aan en omarmt deze formule.

Jouw hulp is nodig
Ben je geïnteresseerd? Je hulp is nodig! Bijvoorbeeld om ontmoetingen te organiseren, de ouderen persoonlijk op te halen en thuis te brengen of te begeleiden bij de georganiseerde ontmoeting, of restaurants in de gemeente te benaderen om mee te doen aan de campagne. 'Met je hart zit' vol dynamiek en als vrijwilliger kun je hier zeker je ondernemende capaciteiten in kwijt.

Praktische informatie
Stephany en Femke zien je graag op de informatieavond van stichting 'Met je hart' op maandag 25 november. Je bent van harte welkom om 19.30 uur (vanaf 19.15 uur uur inloop) bij Café-restaurant De Zwaan, Markt 9, in Son en Breugel. Zij verzorgen een presentatie over stichting 'Met je hart' en zijn er om alle vragen te beantwoorden. Laat even weten als je hierbij aanwezig wilt zijn, via e-mail (info@zwaan-son.nl), of telefoon 06-30686036.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>