Logo mooisonenbreugel.nl
Bij verduurzamen van een woning is isoleren belangrijk   | Fotonummer: 11c54c
Bij verduurzamen van een woning is isoleren belangrijk (Foto: Ingezonden)
Algemeen / Son & Breugel

Duurzame huiseigenaren openen hun deuren

Son en Breugel - Voor de zevende keer vindt op zaterdag 2 en 9 november de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren voor bezoek en vertellen hoe zij hun woning energiezuiniger en duurzamer aan het maken zijn.

Ook familie Heuvelmans, bewoners van een vrijstaande compacte woning van eind 19de eeuw in Son en Breugel, doen mee. Op 2 en 9 november delen zij hun ervaringen met de bezoekers. Een unieke kans om duurzaam wonen te ervaren en ideeën op te doen.

Hun compacte (ca 82m2 woonoppervlakte) vrijstaande boerderijwoning uit 1880 zijn ze gefaseerd aan het verduurzamen met hoogwaardige isolatie aan de binnenzijden van de buitenmuren, dak en vloer, zonnepanelen en hot-fill voor de wasmachine. Daarbij gaan ze tevens van het gas af: koken met inductiekookplaat, water verwarmen met zonneboiler met elektrische naverwarming indien nodig, on-demand ruimteverwarming met Infrarood panelen. Plan is volop in uitvoering en naar verwachting voor de zomer van 2020 afgerond.

Duurzame huizen
Tijdens de Duurzame Huizen Route zijn er in het hele land verschillende huizen te bezoeken, variërend van oud tot nieuw en vrijstaand tot appartement. Ook is er een grote verscheidenheid aan maatregelen, zoals de warmtepomp, verschillende soorten isolatie of het duurzaam opwekken van zonne-energie. Veel woningen zijn aardgasvrij; wie wil weten hoe dat mogelijk is, kan tijdens de Duurzame Huizen Route inspiratie opdoen.

Op de website www.duurzamehuizenroute.nl zijn alle huizen die op 2 en 9 november te bezoeken zijn weergegeven. De openingstijden verschillen en staan per woning vermeld op de website. Bezoekers dienen zich vooraf in te schrijven via de website.

Winnen
Bezoekers en de huiseigenaren die hun huis openstellen maken kans op een unieke beleving: Een weekend weg in bed & breakfast 'Het Natuurlijk Genot' in België.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>