Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Job en Corry van de Ven-Taks 50 jaar getrouwd

Algemeen

Son en Breugel - Job van de Ven komt uit een gezin van vijf kinderen en is geboren in Eindhoven. Toen hij vijf jaar oud was, heeft het gezin een half jaar op een boot gewoond. De vader van Job was kunstschilder en journalist. Voor zijn werk is het gezin voor acht jaar naar Parijs vertrokken. Daarna zijn ze weer in Eindhoven gaan wonen. Corry van de Ven-Taks komt uit een gezin van zes kinderen en heeft tot haar trouwen in Breda gewoond.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

"Mijn oudere zus was getrouwd met oud-PSV'er Daan Schrijvers en woonde destijds in Son", vertelt Corry. "Mijn vriendin en ik gingen eens in de veertien dagen 's middags oppassen bij mijn zus. We wilden graag een keer op stap in Eindhoven." Het advies van haar zus was om niet naar 'De Poort van Kleef' te gaan. "Daar moet je niet komen, vertelde mijn zus er nog bij. Als ze dat tegen je zeggen dan ga je er juist naar toe", lacht Corry.

Behangen en schilderen
En juist daar is Corry haar man tegengekomen. Corry: "Job was daar met een vriend. Zijn vriend begon 'aan te pappen' met mijn vriendin. Dus toen bleven wij samen over." Mijn vader vader vroeg vrij in het begin of Job kon behangen en schilderen. Job: "Dan mocht ik blijven slapen. Ik heb mezelf daar echt moeten 'bewijzen'. Het klikte meteen en zo heb ik vier jaar op en neer gependeld van Eindhoven naar Breda.

Werk
"Ik ben door mijn vader bij een bedrijf dat maquettes bouwde terechtgekomen", gaat Job verder. "Hier heb ik dertien jaar gewerkt en ben daarna zelfstandig geworden in maquettes bouwen. Ik had veel opdrachten voor Phillips, vakantieparken en makelaars. Dit heb ik 48 jaar gedaan. Ik had een leuke buurman die een koeriersbedrijf had. Dat vond ik eigenlijk ook heel leuk, dus dat ben ik er bij gaan doen." Tot op de dag van vandaag is Job nog steeds ZZP'er. Job deelt zijn eigen tijd in en pakt de ritjes die hij leuk vindt. Corry is na hun trouwen in een bejaardenhuis in Eindhoven gaan werken. Eerst als receptioniste, daarna op de salarisadministratie. "Ondertussen had je vaak ook de zorg voor de bewoners. Dat deed je er gewoon bij, dat kon toen nog", blikt Corry terug. Zij heeft daar gewerkt tot het tehuis een andere baas kreeg en die niet van 'oude' vrouwen op kantoor hield. Ik was toen zestig jaar en mijn contract werd niet meer verlengd. Daarna ben ik via het Catharinaziekenhuis voor PGB gaan werken. Eenzame mensen uit hun isolement halen en ondersteunen. Ik werk nu al twaalf jaar voor een mevrouw van 94 jaar oud."

Hobby's
"Wij hebben een sloep", vertelt Job. "Die ligt hier in de haven en die kan ik van hieruit zien liggen. We gaan regelmatig varen." Job is de technische man van het appartement en doet regelmatig klusjes. Verder heeft Job dertig jaar aan wielrennen gedaan. "Daar ben ik nu te oud voor geworden. We gaan wel regelmatig samen wandelen", lacht Job. De grootste hobby van Corry is poetsen. "Ik kan echt genieten als ons appartement schoon is. We gaan twee keer per jaar op vakantie naar een warm land, maar niet te lang vliegen hoor."

Gelukkig
Job en Corry wonen nu een jaar in hun appartement aan het kanaal. "Wij hebben voorheen in een groot huis in Acht gewoond, maar zijn hier veel gelukkiger. We hebben geen kinderen, we werken allebei nog enkele uren in de week en doen veel leuke dingen samen. Maar ook apart hoor", vertelt een stralende Corry. "We zijn geen bezit van elkaar, maar de allerbeste maatjes.

DeMooiSonenBreugelKrant wenst Job en Corry nog vele fijne jaren samen.

Afbeelding