Logo mooisonenbreugel.nl
Natuurwerkdag 2018   | Fotonummer: 26aa78
Natuurwerkdag 2018 (Foto: Wil Feijen)
Activiteit

Leef je uit op de natuurwerkdag

Son en Breugel - De Natuurwerkdag vindt op zaterdag 2 november plaats op meer dan driehonderd locaties verspreid over heel Nederland. Staatsbosbeheer, IVN Son en Breugel en Scouting Dutmella doen hiermee een oproep aan jong en oud om die dag mee te werken bij het Oud Meer (Dutmellapad, aan de Bestse Weg tussen Son en Best).

Veel mensen maken gebruik van de natuur rond Son en Breugel. Ruiters, mountainbikers, hardlopers en wandelaars genieten actief van de buitenlucht. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat zonder onderhoud aan een gebied als het Oud Meer de open ruimte langzaam maar zeker dicht zou groeien. Dat zou jammer zijn van dit mooie stukje natuur. Het wegzagen of trekken van boompjes vergroot de heide en daarmee het leefgebied van planten en dieren die afhankelijk zijn van veel zonlicht. Talloze vogels, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën profiteren hiervan.

Dus als je geniet van de natuur, dan kun je misschien ook een bijdrage doen aan het in standhouden ervan. Scouting Dutmella, het IVN en Staatsbosbeheer organiseren de natuurwerkdag op 2 november. Jong en oud kunnen tussen 09.30 – 15.00 uur recreatief de handen uit de mouwen steken. Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding) zijn welkom om met hun aan de slag te gaan, ook als je maar een gedeelte van de dag mee kunt werken. In de pauzes wordt voor koffie, thee en soep gezorgd. Neem zelf wel je eigen lunchpakket mee.

Meedoen en aanmelden
Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje onder elkaar? Voor mogelijkheid tot inschrijving, meer informatie en een overzicht van alle activiteiten in de buurt kun je terecht op www.natuurwerkdag.nl, locatie 'oudmeer'. Deelname is beperkt dus meld je snel aan en leef je uit!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>