Logo mooisonenbreugel.nl
Birgith en Kenneth in actie   | Fotonummer: a821f3
Birgith en Kenneth in actie (Foto: Ingezonden)
sport

Eerste tafeltennistoernooi voor HTC-tennissers groot succes

Son en Breugel - Het idee leek erg leuk: hoe zouden de tennissers van HTC het eigenlijk doen achter een tafeltennistafel? Zaterdag 2 november werd in de hal van HTC voor de eerste keer een ludiek toernooi georganiseerd waarbij spelers van HTC-tennis onderling de strijd aangingen, dit keer voor de verandering met rubber batjes en lage netjes.

Het initiatief van Stefan (HTC) en John (TTV Son en Breugel) had maar liefst 24 enthousiaste jeugd- en senioren doen inschrijven. Op zes tafels, die over de volle breedte van de zaal stonden opgesteld, werd in vier poules gespeeld. In de eerste twee poules A en B waren de meer ervaren en competitief ingestelde spelers ingedeeld. In C en D speelden de recreanten tegen elkaar, maar zeker niet minder fanatiek.

De gereedstaande tafels werkten zeer uitnodigend zodat de meeste spelers direct na binnenkomst al begonnen eens lekker op te warmen en in te spelen met een maatje. Nadat iedereen even had kunnen wennen, werd er verzameld voor een korte introductie en niet geheel overbodige uitleg over de spelregels. "Nee, je hebt geen tweede service." en "ja, je mag gewoon van rechts naar rechts serveren." Daarna gingen de hekken los en de popelende deelnemers naar hun tafels.

Een paar uur lang was de zaal het toneel waar verhit werd gespeeld en aangemoedigd. Het enthousiasme en plezier waarmee dat gepaard ging was enorm, waaruit maar weer eens blijkt dat tafeltennis een zeer toegankelijk en leuke sport is voor jong en oud. De deelnemers variërend in leeftijd van 10 tot 71 jaar waren door elkaar gemixt in de poules en dat maakte niemand wat uit.

De jongste spelers Jayden en Kenneth weerden zich dapper en deden qua fanatisme niets onder voor de anderen. Het was goed te zien dat veel mensen vaak op het werk, de camping, of gewoon in de achtertuin ook lekker 'ping-pongen', want er zat echt bijzonder goed talent tussen. Zo zagen ook de vrijwilligers van de tafeltennisclub. Zoveel talent zelfs, dat een aantal best mee zou kunnen als competitiespeler bij TTV Son en Breugel.

Uiteindelijk waren de winnaars per poule bekend, maar werden er nog finales gespeeld tussen poule A-B en C-D. De over-all winnaar werd Frank Bruens, die de finale won van Stefan Jorna. In de C-D-finale trok John Vermaas de winst naar zich toe, ten koste van Michaela. De poedel- c.q. sportiviteitsprijs ging naar Birgith omdat zij, hoewel overlopend van talent, uit puur mededogen toch gewoon al haar opponenten liet winnen.

Nadat alle deelnemers een verdiende prijs mochten uitkiezen, werd na afloop de balans opgemaakt van dit eerste evenement. Aan de vele leuke reacties te horen hadden de deelnemers een zeer geslaagde en gezellige middag gehad. Zelfs een aantal toeschouwers had nog vrolijk een balletje mee geslagen tussendoor. Dus al met al zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar.

Wie niet zo lang wil wachten tenslotte: Op 13 januari worden de Sonse open tafeltennis kampioenschappen gehouden en iedereen is van harte uitgenodigd vooral in te schrijven.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>