Logo mooisonenbreugel.nl
Liesje Thienpont   | Fotonummer: 018a27
Liesje Thienpont (Foto: Ingezonden)
Kunst

Expositie 'Kleur' Liesje Thienpont

Son en Breugel - Liesje Thienpont exposeert tot en met 29 november met haar expositie waar kleur centraal staat in Het Vestzaktheater. Liesje is op 12 maart 1977 in Temse (België) geboren. Rust en genieten van het leven is Liesje lang onbekend geweest.

Haar natuurlijke habitat vanaf de geboorte was 'overleven'. En dat kon zij uitstekend door haar creatieve en positieve geest. Creativiteit heeft Liesje vooral ingezet als tool om het dagelijkse leven aangenaam te maken in plaats van er iets mee te creëren op papier. Sinds een paar jaar 'durft' zij haar creativiteit in beeld om te zetten en naar buiten te brengen en is zij haar eigen atelier gestart Lysel Mandala & Art.

Het begon allemaal met een cursus mandalatekenen. Liesje werd rustig en heel blij van het werken met zoveel kleur. Na de cursus is zij op haarzelf doorgegaan en heeft zij ondertussen haar eigen stijl en methode ontwikkeld. De mandala-werken komen in deze expositie niet aan bod, maar zijn wel te vinden op haar website.

Vanuit het mandalatekenen ontstond de behoefte om ook op andere manieren met kleur en vorm te werken. Ze werd nieuwsgierig naar andere materialen en is gaan werken met softpastel en oliepastel en uiteindelijk ook met acrylverf en aquarel. Liesje is erg autodidactisch en zoekt vooral vanuit zichzelf naar manieren om te werken met bepaalde materialen. Het houdt haar bij haar eigen gevoel en proces om iets op papier of doek te krijgen.

'Kleur' is de leidraad. Liesje: "Ik bepaal eerst kleur en laat vorm en compositie vanzelf ontstaan. Ik heb twee manieren om kleur te bepalen. Of ik kies intuïtief kleuren waar ik op dat moment zin in heb of door wordt geïnspireerd. Of ik kies kleur vanuit numerologie, een rekenmodule vanuit een naam of datum waarbij kleuren al bepaald zijn. Deze laatste manier gebruik ik voornamelijk bij persoonlijke opdrachten. Een schilderij of mandala wordt dan in kleur helemaal afgestemd op de persoon, het bedrijf of het thema wat vooraf bepaald wordt."

Uiteindelijk is elk werk het resultaat van een spel en een ontdekkingsreis in kleur en materiaal op dat moment. Het groeiproces van mijn 'kleurenwereld' naar buiten brengen is in volle gang en de eindbestemming onbekend. "Het geeft me vleugels en ik laat jou graag meevliegen op mijn tekeningen en schilderijen. Zo teken en schilder ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor jou."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>