Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 48e501
Foto: Ingezonden
Algemeen / Son & Breugel

Sun in Ghana viert tienjarig bestaan

Son en Breugel - In 2007 ging Ton Schepens met dertien jongeren uit Son en Breugel naar Ghana. Niet lang daarna werd de stichting Sun in Ghana opgericht. Eigenlijk al in december 2008, maar vanaf 2009 actief als stichting. Zondag 10 november werd dit tienjarig jubileum gevierd in La Sonnerie, met veel oude en enkele nieuwe sponsors van de stichting.

Onder het genot van koffie met bananencake, drankjes en Afrikaanse hapjes werden er oude herinneringen opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt. Nadat de aanwezige Ghanese ambassadrice een woord van dank aan de stichting had uitgesproken voor de inzet van de stichting in Ghana liet Ton Schepens, al sinds tien jaar voorzitter van de stichting, in een powerpointpresentatie zien dat tien jaar hulp in Ghana geen weggegooid geld is.

De afgelopen tien jaar zijn vele projecten goed gegaan en enkele minder goed. Wat bovenaan staat is dat de stichting nog steeds werkt vanuit de gezondheidzorg en daarmee drie ziekenhuizen en hun omgeving ondersteunt. Als tweede het 'Eba Sukuu'-schoolfonds waarbij de stichting zorgt dat er zes kinderen naar school kunnen.

Afgelopen maart zijn de meeste leden van het bestuur van de stichting naar Ghana geweest om de couveuzeafdelingen van de ziekenhuizen te ondersteunen. In een korte film konden de aanwezigen zien waar de stichtingsleden hun energie in staken. De couveuzeafdeling blijft een van de projecten die de stichting ondersteunt, maar tijdens zo'n reis worden meerdere vragen gesteld om andere projecten te ondersteunen.

Tijdens de jubileummiddag kreeg de stichting een prijs overhandigd vanuit de stichting Wilde Ganzen en Partin. Een mooi bedrag van 5000 euro om een plastic afvalproject op te zetten. Het idee achter dit project is dat via een van de ziekenhuizen tienermoeders aan werk worden geholpen door plastic afval in te zamelen, het te versmelten en er dan spalken voor ziekenhuispatiënten van te maken. Een project waarbij innovatie, duurzaamheid, lokale ondersteuning en toekomst voor tienermoeders bij elkaar komt.

Door de schenking van een badeend voor de Duckrace met Koningsdag vanuit de Lions Club Son kan de stichting dat mooie geldbedrag misschien wel ophogen. Ook de Rotary Son die hun eerder voor het couveuzeproject heeft gesponsord, kan mogelijk een bijdrage leveren.

Na de film was er tijd voor de aanwezigen om verder kennis te maken met elkaar, de stichting, herinneringen op te halen voor diegene die op een van de reizen mee naar Ghana zijn geweest en te genieten van de muziek van de band 'Boendoek'. Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door La Sonnerie, waarvoor hartelijke dank.

Meer weten over de stichting? Kijk dan op www.suninghana.nl. Wilt u de stichting ook sponsoren? Dat kan op bankrekeningnummer NL17 rabo 0147321409 ten name van stichting Sun in Ghana.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>