Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: f403ae
Foto: Ingezonden
Muziek

Sons Kamerkoor - Waar het hart vol van is

Son en Breugel - Het Sons Kamerkoor zingt op zondag 17 november liederen van Johann Christoph Bach, Johann Sebastian Bach, Gabriel Fauré, Georg F. Händel, Jacob Handl, Felix Mendelssohn, Arvo Pärt, Henry Purcell, Josef Rheinberger, John Stanley, Jan P. Sweelinck en Michael Tippett.

Wensconcert
Elk concert van het Sons Kamerkoor heeft een thema. Deze keer staan de wensen van de eigen leden centraal. Zij konden zeggen welk lied ze het liefst wilden zingen en waarom. Hieruit ontstonden twee concertprogramma's, waarvan het religieuze programma nu wordt uitgevoerd. De liederen stammen uit de periode van 1600 tot 2000 en zijn in het Duits, Engels, Frans en Latijn.

Begeleiding en intermezzo
Kiny Wenstedt-Hinlopen begeleidt enkele liederen op piano, onder andere Bachs Jesus bleibet meine Freude. Tijdens het intermezzo speelt de jonge componist/violist Matthia Berkens (1998) zijn stuk Herzinger voor het eerst voor publiek. Marie-Astrid Vermaas speelt hierbij piano. Zij brengen samen ook Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt (1935) ten gehore.

Afwisseling
Het Sons Kamerkoor (Son en Breugel, 1972) is een gemengd koor; het treedt graag op en afwisseling staat hoog in het vaandel. Daarom presenteert het koor jaarlijks twee thematische programma's: vrolijk/luchtig in het voorjaar en religieus in het najaar. Het Sons Kamerkoor voert elk programma in Son en Breugel uit, daarnaast ook in de regio. Het koor zingt vooral oude koormuziek, voornamelijk a capella; het accent ligt op muziek van vóór 1900. Marie-Astrid Vermaas heeft de muzikale leiding. Het volgende concert van het Sons Kamerkoor is een Kerstconcert op 22 december om 15.00 uur in de Sint-Genovevakerk. Dit is een samenwerking met de Stichting Orgelkring Vollebregt Orgel Breugel. Op 19 april om 14.00 uur in Het Vestzaktheater is er weer een Wensconcert, dan met een luchtiger karakter.

Locatie en tijd
Het concert vindt plaats in de Sint-Genovevakerk in Breugel om 15.00 uur. Het duurt ongeveer een uur. U ontvangt een programmaboekje met informatie en een korte toelichting per lied. Een nadere toelichting op de liederen vindt mondeling plaats. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld.

Voorproefje
Op www.sonskamerkoor.nl leest u meer over het Sons Kamerkoor en over dit concert. Dat het koor van afwisseling houdt, kunt u er ook beluisteren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>