Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Wim en Lenie Janssen-Van Eerd 50 jaar getrouwd

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Lenie komt uit een gezin van elf kinderen en is geboren in Soerendonk. Zij heeft daar tot haar trouwen gewoond. Wim is in Eindhoven geboren en komt uit een gezin van drie kinderen. Tot zijn trouwen heeft hij in Eindhoven gewoond.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Wim ging elke zondagavond samen met zijn ouders kienen. "Ik werkte destijds bij Albert Heijn en een collega vroeg aan mij of ik een keertje mee wilde gaan dansen bij Lavrijssen in Valkenswaard. Dat zou veel gezelliger zijn dan kienen", vertelt een lachende Wim. "Ik heb me laten ompraten en daar zag ik Lenie. Het was liefde op het eerste gezicht. Daarna ben ik nooit meer gaan kienen." Achteraf bleek de collega nog een nichtje van Lenie te zijn.

Werken
Tot aan haar trouwen heeft Lenie tien jaar bij sigarenfabriek Willem II in Budel gewerkt. "Het was iedere ochtend vroeg opstaan. We moesten op tijd beginnen", blikt Lenie terug. Wim werkte bij Albert Heijn in de winkel en in het magazijn. Wim: "Toen ik een advertentie zag dat Schuitema in Son en Breugel personeel zocht, ben ik daar gaan werken. Schuitema heeft destijds ook geregeld dat we dit huis konden kopen. Wij wonen al bijna vijftig jaar hier op dezelfde plek."

Voetballen
Wim is meteen lid geworden van voetbalvereniging SBC. Daarna is hij in het bestuur gekomen van de Sonse zaalvoetbal competitie. "Ik zit al meer dan dertig jaar in het bestuur. We zien het ledenaantal elk jaar dalen en zoals het er nu naar uitziet, zal de Sonse zaalvoetbal competitie volgend jaar niet meer bestaan. Dat doet me wel een beetje pijn", zegt een geëmotioneerde Wim. Wedstrijden fluiten is nog steeds een grote hobby van Wim. "Als de spelers vonden dat ik een wedstrijd slecht had gefloten dan zei ik altijd 'ik pas me aan jullie aan'. Of als er iemand vroeg waarom ik scheidsrechter ben geworden, dan was mijn antwoord altijd: 'ik heb thuis niks te vertellen'. Lenie: "Alles draait bij Wim om voetbal."

Heimwee
Voor Lenie ging 'het aarden' in Son en Breugel iets moeilijker. "Ik voelde me eenzaam en alleen. Mijn familie woonde allemaal in Soerendonk. Ik had heimwee." Lenie werkte in gezinnen en op Zonhove. Door gezondheidsproblemen belandde zij al vrij snel in het ziekenhuis.

Liegbenkske
Jaarlijks gingen Wim en Lenie samen met een georganiseerde busreis op vakantie. Lenie is al 35 jaar lid van de Katholieke Vrouwen Bond, wandelt graag en doet aan ouderengym. Wim fietst elke dag naar het dorp, gaat dan een sigaartje roken op het 'liegbenkske' met een paar vrienden en fietst dan weer naar huis. "Dan weet ik al het nieuws weer", lacht Wim.

Feest
Wim en Lenie hebben geen kinderen. Zij vieren hun gouden bruiloft bij De Landing met familie en kennissen. "Samen in goede harmonie leven, dat is het beste", vertelt Lenie. "'Zonne goeie' als Lenie krijg ik nooit meer. Dat is wel een feestje waard", aldus Wim.

De MooiSonenBreugelKrant wenst Wim en Lenie nog vele gelukkige jaren samen.

Afbeelding