Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: ea262b
Foto: Wil Feijen
Muziek

Projectkoor QuodLibet bestaat 15 jaar

Son en Breugel - De laatste puntjes worden door de koorleden van projectkoor QuodLibet op de bekende 'i' gezet. Op zaterdag 14 december houden zij voor de vijftiende keer een kerstconcert. Vanaf 2004 geeft het koor in wisselende samenstellingen verschillende concerten. Sfeervolle kerstconcerten worden afgewisseld met bijzondere themaconcerten, waarin een componist centraal staat.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

"Vijftien jaar geleden zijn wij begonnen met een kerstconcert in Zonhove", vertelt initiatiefneemster Femia van Alphen. "De eerste keer was echt een spontaan idee, compleet met een gevisualiseerd verhaal. Een naam voor het koor hadden we nog niet verzonnen. Het werd 'QuodLibet', vrij vertaald: 'Elk wat wils' of een 'Mengelmoes'. Dit slaat op de samenstelling van het koor en de orkestleden." De groep probeert ieder jaar eenvoudig en herkenbaar te blijven. Het programma voor 14 december bestaat uit gevarieerde muziek met veel aandacht voor traditionele kerstmuziek.

15 jaar - feestjaar
Ieder jaar halen de koorleden alles uit de kast om de bezoekers aan hun trekken te laten komen. Femia: "Net als andere jaren is gekozen voor veel a capella. Dat is ons handelsmerk. Maar omdat het een feestjaar is, is het dit keer net iets anders. Onze kerstliedjes worden afgewisseld met bekende aria's, die gezongen worden door de solisten Emy Klom en Marja Appuun. Een klein ensemble zorgt voor de begeleiding: Angela, Bekkie, Herman, Jaap, Han en Storm geven het concert nog meer glans."

Thuis repeteren
De koorleden studeren vooral thuis hun liederen in en in een later stadium wordt er een paar keer samen gerepeteerd. "Dit werkt goed met een groep geschoolde zangers. We kijken er met zijn allen weer naar uit om een mooi concert te laten horen", aldus een enthousiaste Femia. Kerst blijft bijzonder voor de leden van QuodLibet; Kerst en muziek horen bij elkaar. Ook voor de vijftiende keer hopen ze de bezoekers te verrassen met hun mooie songs. Het koor staat al enkele jaren onder de bezielende leiding van Marion de Wit.

Drummerboy
Het koor pakt dit jaar dus extra feestelijk uit. Speciaal voor het jubileum zijn een tweetal solisten gevraagd om met bekende kerstaria's het jubileum nog meer glans te geven. Als extra act treedt een echte drummerboy in een traditioneel uniform op.

Wil jij komen genieten van dit jubileum-kerstconcert? Kom dan op zaterdag 14 december naar De Boerderij, Leeuwstraat 2 in Breugel. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het wordt een regelrecht muzikaal feestje in De Boerderij.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>