Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Bloem zoekt vaas

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Len van der Zalm keek heel verbaasd, nadat ze de deur geopend had. Annelies van Rooij van LEVgroep had voor Len een bloemetje aangevraagd voor de rubriek 'Bloem zoekt vaas' voor haar inzet die zij heeft getoond tijdens het plakken van de mozaïeksteentjes op de 'social sofa's'.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen


Vanwege het vele vrijwilligerswerk dat Len doet, was het voor haar heel moeilijk om te raden van wie het bloemetje afkomstig was. "Ohh, dat heb ik heel graag gedaan hoor", reageerde Len heel erg enthousiast, nadat bekend was gemaakt dat Annelies het bloemetje had aangevraagd.

Twee social sofa's
Van Annelies hoorde Len dat wethouder John Frenken had geregeld dat er twee social sofa's in Son en Breugel zouden komen staan. "Annelies vroeg of ik een ontwerp hier voor wilde maken. Er werden drie ontwerpen uitgekozen; van Bo, van Femke en mijn ontwerp", vertelt een enthousiaste Len. "Toen moest ik wel mee gaan plakken."

Knippen en plakken
De Social Sofa's kwamen een week bij Het Oude Raadhuis in een tent te staan. Door de medewerkers van LEVgroep werd een rooster gemaakt. Zij hadden verwacht dat er mensen zomaar binnen kwamen lopen om steentjes te plakken, helaas gebeurde dit niet. Mede door de aanpak van Len door mensen enthousiast te maken en te begeleiden, kwam er schot in. "Het was niet alleen steentjes plakken, de lijm moest verdeeld worden en de steentjes moesten ook nog allemaal geknipt worden. Ik heb dikwijls een mandje mee naar huis genomen. Dan kon mijn man ook gaan knippen."

Samen afmaken
Na een week zijn de banken verhuisd naar het speelplein voor het oude scoutinggebouw in de Sint Genovevastraat. Met een vaste groep van vijf mensen heeft Len de banken samen afgemaakt. "Door van het plakken een gezellig samenzijn te maken, heeft deze groep heel hard meegewerkt", blikt Len terug. "Ik wilde het zo graag tot een goed einde brengen en zou het zonde vinden van het gemeenschapsgeld als het niet af zou komen. Ik heb wel heel veel steentjes geplakt, maar heb het vooral heel graag gedaan."

Volgende lege vaas?
Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar: redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom diegene volgens jou de volgende is die een lege vaas mag vullen.

'Mooi boeket bloemen zoekt een lege vaas' wordt mogelijk gemaakt door:
Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5 Son en Breugel.

 

 

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen