Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: e46eab
Foto: Wil Feijen
Voorstelling/Theater

Toneelgroep Maan brengt 'Pippi'

Son en Breugel - Ieder kind droomt ervan om een Pippi te zijn. Sterk als een beer, brutaal, onverschrokken en onafhankelijk van de grote mensen in gedrag, taal en kleding. Het verhaal over Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Tafelkledia Efraïmsdochter Langkous, beter bekend als Pippi, spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Redacteur: Arjen Strik
Fotograaf: Wil Feijen

'Hai Pippi Langkous, todderie todderei todde hopsasa. Pippi Langkous doet haar eigen zin'. En dat is wat ze doet, het eigenzinnige meisje met sproeten, vlechten en felgekleurde kousen. Vanaf het moment dat ze op wonderlijke wijze het keurige en enigszins saaie dorpje van Tommy en Annika binnenkomt, zet ze de boel op z'n kop. Er ontstaat een vriendschap tussen Tommy, Annika en Pippi. Samen gaan ze op zoek naar de vader van Pippi, een piratenkapitein. De inwoners van het suffe dorpje moeten wel erg wennen aan het meisje dat er zo haar eigen regels en manieren op na houdt. Vooral tante Pastellia heeft moeite met de gewoontes van het meisje. 'Je slaapt toch niet met je schoenen aan?!' en 'Je kunt toch niet samen met een aap leven?!' Maar dat doet Pippi dus wel… en nog veel meer.

Pippi geeft energie
Regisseuse Loek Beckers heeft het verhaal bewerkt. "Pippi is nog steeds een begrip. Een voorbeeld voor de jeugd en een feest van herkenning voor de ouders", vertelt Loek. "Pippi is in feite een rolmodel en prikkelt onze fantasie. Het stoere verhaal van dit eigenzinnige, onbevangen meisje met haar twee beroemde rode vlechtjes is vertaald in vele musicals, films, toneelstukken en een tv-serie." Het verhaal past naadloos bij het fantasierijke en het veelal absurdistische en sprookjesachtige repertoire van Maan. Hoofdrolspeelster Anne Sulman vult haar aan: "Pippi geeft energie. Ze zit vol onverwachte streken en is wars van allerlei conventies. Elk kind wil eigenlijk een Pippi zijn. Een heerlijke rol om te spelen met veel zang en mooie liedjes. Het combo heeft het druk met deze uitvoeringen."

Villa Kakelbont
Toneelgroep Maan brengt Pippi weer tot leven op het toneel in het Vestzaktheater. Met wederom prachtige livemuziek, decors en kostuums wordt ook deze voorstelling weer een feest voor jong en oud. Het Vestzaktheater verandert in 'Villa Kakelbont', voor dit vrijgevochten, berensterke, dappere, grappige meisje en het fantastische spel van Maan. Wil je dat allemaal meebeleven? Dat kan! Gelukkig zijn er meerdere voorstellingen. Maar wees er dan snel bij, want Pippi is nog steeds reuze populair.

Uitvoeringen
25 januari: 13.30 - 15.30 uur
26 januari: 13.00 - 15.00 uur
1 februari: 14.30 - 16.30 uur
1 februari: 19.30 - 20.30 uur
2 februari: 13.00 - 15.00 uur

Kaarten à elf euro zijn te bestellen via www.vestzaktheaterson.nl. Voor meer informatie www.toneelgroepmaan.nl.

Win twee vrijkaarten
Namens Toneelgroep Maan mag DeMooiSonenBreugelKrant twee vrijkaarten weggeven voor een voorstelling naar keuze. Stuur een email voor zondag 19 januari vóór 12.00 uur naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl. De prijswinnaar wordt 22 januari in deze krant gepubliceerd.

Toneelgroep Maan viert twintigjarig bestaan
Toneelgroep Maan is opgericht in september 2000 en richt zich op familietheater en bestaat uit een team van ongeveer vijfentwintig volwassen leden en een wisselende groep jeugdleden. De voorstellingen van Maan zijn in Son en Breugel vanaf de oprichting een succes en trekken in het plaatselijke Vestzaktheater steeds volle zalen. Daarnaast wordt beperkt gespeeld in de regio. Jaarlijks wordt met veel plezier een voorstelling op de planken gezet voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook het volwassen publiek waardeert de producties. Toneelgroep Maan brengt leuke, eigentijdse stukken met veel vaart, humor, spanning en muziek. Pippi is de negentiende productie. De twintigste uitvoering staat voor de deur. Rond de Kerst in december 2020 pakt Maan groots uit met een onvergetelijke jubileumvoorstelling, die het Vestzaktheater in zijn voegen zal doen kraken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>