Logo mooisonenbreugel.nl
Maikel wordt na zijn buut bedankt door Prins Bas    | Fotonummer: a9dfe2
Maikel wordt na zijn buut bedankt door Prins Bas (Foto: Wil Feijen)
carnaval

Gouwe ouwe Maikel van den Berg terug op zittingsavond

Son en Breugel - Maikel van den Berg is een van de tonpraters die dit jaar op het podium staan tijdens de zittingsavonden van carnavalsvereniging De Krutjesrapers. Ondanks dat Maikel niet meer in Son en Breugel woont, is hij als 'gouwe ouwe' gevraagd om dit jaar een deel van de zittingsavonden in te vullen. Maikel heeft enkele jaren geleden drie jaar op Zonhove gewoond, waarna hij naar zijn huidige woonplaats Den Bosch is verhuisd.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

"Mijn optreden voelde als een warm bad", vertelt de 41-jarige Maikel trots na afloop van het eerste weekend. "In 2000 stond ik voor de eerste keer op het Sonse podium en daarna nog een aantal jaren. Het was geweldig om nu opnieuw voor het publiek in Son en Breugel op te treden." Maikel zou best meer willen optreden: "Helaas speelt het vervoer mij vaak parten. Door mijn handicap ben ik beperkt en ben ik afhankelijk van vervoer." Maikel heeft tijdens de geboorte een zuurstoftekort gehad, waardoor hij spasme heeft. Zijn spieren reageren trager dan normaal en zijn rechterhand staat een beetje scheef. Dit weerhoudt hem er niet van om met humor in het leven te staan.

Boodschap
Inspiratie voor zijn buut haalt Maikel uit zijn eigen beperking. Maikel: "Wat is er nu mooier dan de spot met jezelf te drijven? Het is een goede manier om gebruik te maken van je eigen handicap. Je hebt er niets aan om in een hoekje te kruipen. Je moet er zelf iets van maken. Zijn boodschap is: "Wat je ook hebt, probeer iets van je leven te maken; het leven is te mooi en te kort om het zomaar voorbij te laten gaan". In zijn dagelijkse leven staat humor centraal en hij zet graag alles om in humor, soms met een knipoog. "Humor inzetten is het beste medicijn. Maar ik kan ook serieus zijn hoor", aldus Maikel.

Grote voorbeelden
Rob Scheepers, tonprater en stand-up comedian, uit Sterksel en Wiel Peerlings uit Soerendonk zijn grote voorbeelden voor Maikel. "Wiel heeft mij geholpen met mijn eerste buut in 2000. Door hem is het allemaal gaan rollen. Hij was tijdens mijn eerste optreden aanwezig. Geweldig vond ik dat", aldus Maikel. Dit jaar staat hij vijf keer op het podium met zijn buut. Maikel: "De reacties in de zaal waren overweldigend. Ik merkte dat veel bezoekers echt voor de tonpraters kwamen. Tijdens de buut was het rustig in de zaal en werd er goed geluisterd waardoor de grappen goed ontvangen werden. Het applaus en het lachen van de bezoekers zijn het grootste compliment van zo'n zittingsavond. Ik had niet verwacht dat het zo mooi zou zijn. Na afloop heb ik veel positieve reacties gekregen. Dat geeft zo'n goed gevoel. Hopelijk is dit niet het laatste optreden hier in Son en Breugel."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>