Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: e51ac0
Foto:
Lezerspodium

Lezerspodium: Vertrouwelijk

Son en Breugel  - Een nieuw fenomeen in deze regeerperiode van CDA, Dorpsvisie en PvdA/Groen Links is het fenomeen ‘vertrouwelijkheid’. Ongeveer om de zes weken wordt een vergadering belegd, die het predicaat ‘vertrouwelijk’ krijgt. Dat betekent dat bij die vergaderingen geen toehoorders aanwezig mogen zijn, geen pers aanwezig mag zijn en dat de raadsleden geheimhoudingsplicht krijgen opgelegd over alles wat in die vergaderingen wordt besproken en besloten.

Voorbeelden: de invulling van de ontwikkellocaties (nieuwe bouwprojecten), Breugel Bruist en nu heel recent weer het dorpshuis. Volgende week wordt de Raad bijgepraat over de plannen voor de oude kerk, maar wel in vertrouwelijkheid. Naast de pers zijn mensen uit de omgeving niet welkom, de toekomstige gebruikers niet en de Raad is over het te bespreken een zwijgplicht opgelegd. En dat terwijl de verkiezingsbeloften vol staan met termen als openheid, transparantie en “allen samen”, zaken die eerder blijkbaar achterwege zijn gebleven.

Het huidige beleid riekt sterk naar achterkamertjespolitiek, vriendjespolitiek en handjeklap. Wij vinden dat je dit anno 2020 absoluut niet meer kunt maken. De mensen in het dorp hebben het recht op informatie over alles dat hun aangaat.

Het ontkennen van die primaire rechten is een regelrechte minachting van de mensen en hun belangen. Het pluche regeert en als je daar niet zit moet je vooral zo dom en onwetend mogelijk gehouden worden. Zie daar: democratie anno 2020 volgens CDA, PvdA/Groen Links en Dorpsvisie. Inderdaad, van een dorpse visie is hier wel sprake.

Fractie Dorpsbelang,
Eef van Turnhout, raadslid

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>