Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Nieuwe licht- en geluidsinstallatie Vestzaktheater

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Het bestuur van het Vestzaktheater heeft ervoor gezorgd dat het aantal activiteiten in het theater aanzienlijk is toegenomen. De zeer verouderde licht- en geluidsinstallatie voldeed echter niet meer aan de eisen, waardoor het bestuur van het Vestzaktheater genoodzaakt was om apparatuur te huren. Sinds kort is hier een einde aangekomen, doordat het zelf nieuwe apparatuur heeft aangeschaft.

Redacteur: Emmy Grit

In oktober 2019 heeft het bestuur een nieuwe installatie gekocht om de huurkosten te drukken. De nieuwe installatie bestaat uit verlichting, een lichttafel, een geluidstafel compleet met speakers en mixers, en gaat gebruikt worden in het theatergedeelte. Bestuurslid Maurice Peters vertelt: “De oude licht- en geluidsinstallatie voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd; ze was sterk verouderd. Wij huurden voor voorstellingen en andere activiteiten Foolen Audio & Light in. Dit hoeft nu dus niet meer.”

De kosten van de aangeschafte installatie bedragen 24.606 euro, maar het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om deze volledig te vergoeden en beschouwen deze aanschaf als een vooruitlopende investering in het nieuwe dorpshuis.

Met de nieuwe licht- en geluidsapparatuur voldoet het Vestzaktheater aan de minimale eisen van de gebruikers van dit theater.