Burgmeester Hans Gaillard
Burgmeester Hans Gaillard Foto: Wil Feijen

Brief van burgemeester Gaillard aan inwoners Son en Breugel

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Burgemeester Hans Gaillard heeft in DeMooiSonenBreugel een open brief aan de inwoners van Son en Breugel geschreven, zie hieronder zijn tekst.

Aan de inwoners en ondernemers van Son en Breugel. Gelukkig lijkt het aantal besmettingen in ons dorp laag te zijn. Laten we hopen, dat het zo blijft.

Het zal de komende drie weken erg rustig zijn in het dorp. De scholen zijn dicht en alle evenementen in het dorp zijn afgelast, waaronder de voorjaarsmarkt. Er zijn geen sportactiviteiten. Het Vestzaktheater en de bibliotheek zijn dicht. We hebben er allemaal mee te maken. De scholen zetten alle zeilen bij om kinderen digitaal les te geven.

Natuurlijk is het vervelend, dat het kabinet zulke vergaande maatregelen heeft moeten nemen. Veel mensen moeten vanuit huis werken. Mensen in zorginstellingen krijgen geen bezoek. Ondernemers moeten noodmaatregelen nemen en verliezen omzet.

Op straat is het stil. De meeste mensen begrijpen de ernst van de situatie en gaan er verstandig mee om. Laten we dat allemaal volhouden, de komende drie weken. Goed omgaan met het coronavirus vraagt veel van u, van mij, van ons allemaal.

Door alle activiteiten, die niet doorgaan krijgen we tijd voor andere dingen. Pak wat vaker de telefoon en bel eens met iemand, die het moeilijk heeft in deze tijd. Maak een wandeling en geniet van de ontluikende natuur; het voorjaar komt eraan. Geef steun aan de mensen, die zich extra moeten inzetten om de strijd tegen het coronavirus te winnen.

Ik heb veel respect voor de mensen van wie nu extra inzet wordt gevraagd, zoals in de zorg, in het onderwijs, bij de hulpdiensten. Ook voor medewerkers, die een tandje bij moeten zetten, of anders moeten werken. En voor iedereen, die op een goede manier omgaat met de huidige situatie.

De maatregelen, die het kabinet heeft afgekondigd zijn vooralsnog tot en met 6 april. Ik doe een dringend beroep op u om naar deze maatregelen te handelen. Was je handen, vermijd drukke plaatsen, blijf thuis als je hoest, verkouden bent, of koorts hebt.

Deze situatie kunnen we het hoofd bieden, als we samen verantwoordelijkheid nemen. Samenwerken. Samen laten zien, dat we er in ons dorp voor elkaar zijn. Dan weet ik zeker, dat we in het voorjaar versterkt uit deze moeilijke tijd komen.

Hartelijke groeten,

Hans Gaillard