Bezoekers weekmarkt wachten achter de markering
Bezoekers weekmarkt wachten achter de markering Foto: Giti Entezami

Alleen levensmiddelen te koop op markt

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De markt op donderdag 26 maart ging door, zij het met alleen kramen met levensmiddelen. Door de afwezigheid van de non-food, kon er voldoende ruimte gecreëerd worden om de overige marktkooplieden voldoende ruimte te bieden, waardoor voldaan kon worden aan de anderhalve meter afstand, één van de maatregelen die genomen zijn in verband met het coronovirus.

Redacteur: Peter Marijnissen

Vanuit de gemeente is er overleg geweest met de BOA’s en zijn er maatregelen besproken. Een van deze maatregelen is dat er borden geplaatst worden ter hoogte van de vier entrees. Ter hoogte van de parkeervakken werden hekken geplaatst met rood-wit lint. Ronald van de Heuvel, een van de BOA’s in Son en Breugel, vertelt: “We hebben hiervoor gekozen om de bezoekers via een bepaalde route te laten lopen. Hier werd door de marktbezoekers goed gehoor aan gegeven.”

Anderhalve meter
Tevens hadden de marktkooplieden belijning aangebracht waar de bezoekers achter moesten plaatsnemen, zodat de anderhalve meter afstand gewaarborgd werd. Verder hadden ze vakken aan hun kraam gemaakt waar de klanten in konden gaan staan. Op deze manier konden er meerdere klanten tegelijkertijd geholpen worden en was er toch voldoende afstand tussen hen.

Aan de regels houden
Ronald: "Iedereen hield zich goed aan de regels. Het aanspreken van de marktbezoekers was niet nodig. Er zijn dus ook geen boetes uitgedeeld. De marktkooplieden stonden open voor adviezen. Een groot compliment voor deze ondernemers, ze hadden hun zaakjes goed voor elkaar." Het aantal bezoekers was afgelopen donderdag goed en de mensen ondervonden geen overlast. Ronald heeft diverse mensen gesproken die aangaven dat ze blij waren met de openstelling van de markt.

Nieuws
Donderdag 2 april gaat de markt op het Raadhuisplein in Son en Breugel vooralsnog door en is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Mochten er aanvullingen, wijzigingen of een aanscherping van de maatregelen bekendgemaakt worden die consequenties hebben voor de markt, dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht op www.mooisonenbreugel.nl.

!
Afbeelding
Politiek 17 aug, 11:57 Gemeente Son en Breugel scoort laag met afhandeling mailcontact
Afbeelding
Algemeen 16 aug, 22:04 Alzheimer Café B.O.S. over Voeding en dementie
Afbeelding
Algemeen 16 aug, 09:06 Lazy Sonnie Afternoon start na zomerstop met Guy Verlinde en Olivier Vander Bauwede
Afbeelding
Politie 15 aug, 22:18 Personenauto loopt flinke schade op door autobrand op industrieterrein Ekkersrijt
Afbeelding
Algemeen 15 aug, 18:15 Harmonie St. Caecilia verkoopt goede tweedehands fietsen
Afbeelding
Algemeen 15 aug, 13:07 Jaarmarkt Son en Breugel de moeite waard.