Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 87dde4
Foto: Wil Feijen
sport

SBC maakt zich op voor nieuw voetbalseizoen

Son en Breugel - Tot de noodgedwongen ‘coronastop’ stonden de jeugdselectieteams 13-1 en 14-1 van SBC uit Son en Breugel er goed voor in het tussenklassement. De jeugdspelers en hun trainers zullen nooit weten hoe het seizoen 2019/2020 gaat eindigen, omdat de KNVB op 30 maart bekend heeft gemaakt dat de competitie vroegtijdig beëindigd wordt. Dit geldt voor alle amateurvoetbal, zowel bij de jeugd als de senioren. Voor de spelers, begeleiding en besturen/commissies is dit een domper op de huidige competitie.

Redacteur: Emmy Grit

“Vanaf het moment dat de mededeling kwam dat het sportpark tot 6 april tijdelijk gesloten moest worden en ook de gehele voetbalcompetitie tot die tijd werd stilgelegd, is er begripvol gereageerd door zowel het bestuur, trainers, begeleiders en de voetballers” vertelt Moos van der Heijden, voorzitter Technische Commisie van SBC. “Uiteraard had iedereen begrip voor de situatie. Sommigen hadden zelfs nog de hoop dat na 6 april de competitie vervolgd zou worden.”

Maandag 30 maart heeft de KNVB bekendgemaakt dat de voetbalcompetitie voor zowel senioren als jeugd stopgezet wordt. De huidige stand moet als eindstand beschouwd worden. Voor de teams die op de promotie of degradatieplaatsen stonden, heeft dit geen gevolgen. Teams promoveren of degraderen niet naar een andere klasse. Daags daarna kwam de regering met aanvullende maatregelen dat het sportpark tot minimaal 28 april gesloten moet blijven.

Ondertussen zijn de verschillende besturen en commissies alweer met elkaar in overleg met betrekking tot de start van seizoen 2020/2021. Moos: “We zijn al bezig met de indeling en samenstelling van de teams voor komend seizoen. Omdat we niet bij elkaar kunnen komen, is beeldbellen een ideale oplossing om toch met elkaar te vergaderen. Ook het jeugdbestuur heeft een keer op deze manier vergaderd. Wij hopen dat we allemaal fit en gezond aan de start kunnen verschijnen van het komende seizoen. Vooralsnog is het afwachten hoe alles gaat verlopen.”

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>