Ties en Hanny
Ties en Hanny Foto: Ingezonden

Gouden bruiloft met een ‘zwart randje’

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - De uitnodigingen voor het gouden huwelijksfeest van Ties (74) en Hanny (72) Smetsers uit Son en Breugel lagen klaar om verstuurd te worden. Op 15 mei zijn ze vijftig jaar getrouwd en dit zou op deze dag gevierd worden met familie en vrienden in Café-Restaurant De Zwaan. Het coronavirus en alle maatregelen die hiervoor genomen zijn, gooien roet in het eten; nu gaan ze met zijn tweeën thuis ‘uit eten’.

Redacteur: Emmy Grit

De drie kinderen, schoondochter, schoonzoon en de twee kleinkinderen blijven op deze dag thuis. Ties: “We zullen deze dag wel videobellen, dat doen we de afgelopen dagen regelmatig. Zo houden we toch contact met elkaar.” Het was voor Ties en Hanny best wel even slikken toen bekend werd dat de horeca dichtging en dat het feest daardoor niet door kon gaan. “We hadden alles geregeld: de locatie, de muziek en zelfs de kaarten waren al klaar. Ties vult aan: “We hebben toch maar een paar kaarten verstuurd met de mededeling dat het feest vooralsnog niet doorgaat.”

Terugkijken

Tien jaar geleden heeft het gouden bruidspaar hun robijnen huwelijk groots gevierd. Hanny: “Het is net alsof we destijds een vooruitziende blik hebben gehad. We kijken nog steeds met veel plezier terug op die dag. Het is niet leuk dat ons feest nu niet door kan gaan, maar we prijzen onszelf gelukkig dat we niet ziek zijn en dat we nog samen zijn.” Of het huwelijksfeest op een andere datum gevierd gaat worden, is op dit moment nog niet bekend. Hanny: “We kunnen niet in de toekomst kijken. We wachten gewoon af wat er op ons pad komt.”

Samen thuis
Door de strenge maatregelen in verband met het coronavirus zijn de twee veel thuis. Voorlopig staat al hun vrijwilligerswerk op een laag pitje. Hanny is actief als vrijwilligster bij Berkenstaete en zingt bij het smartlappenkoor Rawazzi. Ties is actief als saxofoonspeler bij Wa’n Klank en zingt ook bij Rawazzi. Hij is ook bestuurslid van de KBO in Son, Taalpunt-vrijwilliger in de bibliotheek en bestuurslid van de Seniorenraad. “De vrijgekomen uren besteden we nu maar aan huishoudelijke taken in huis. Er is genoeg te doen”, lachen ze beiden.

Afbeelding
Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 22 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel