Zangeres Eva en ED-correspondente Marleen (dichteres Yvonne ontbreekt op de foto)
Zangeres Eva en ED-correspondente Marleen (dichteres Yvonne ontbreekt op de foto) Foto: Wil Feijen

Correspondent, dichter en singer-songwriter brengen coronalied uit

Algemeen Muziek

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er al veel mooie initiatieven en activiteiten in het dorp ontstaan. Dorpsgenoot Marleen Benschop wilde ook iets doen in deze tijd en bedacht samen met dichteres Yvonne Mulder een tekst voor een lied dat door singer-songwriter Eva Wiselius is ingezongen. Donderdag 30 april is de primeur te horen tijdens de uitzending op Radio S&B.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Marleen is in het dagelijks leven Son en Breugel-correspondente voor het Eindhovens Dagblad, en schrijft geregeld verhalen. Enkele weken geleden is het idee ontstaan om een lied te maken. Samen met Yvonne heeft ze haar idee vormgegeven. Marleen vertelt: “In eerste instantie had ik een ander nummer uitgezocht - ‘Vluchten kan niet meer’ van Jenny Arean en Frans Halsema - waar Yvonne en ik een tekst op hadden gemaakt. Maar achteraf vonden we dat lied toch te weinig opbeurend.”

Gevoel voor muziek
Yvonne heeft al meerdere nummers op haar naam staan en ondanks dat Yvonne niet goed hoort, heeft ze wel een goed gevoel voor muziek. Yvonne vertelt: “Ik hoor heel slecht, ik kan niet naar muziek luisteren, maar de muziek zit nog wel in mijn hoofd.” Al vrij snel kwam Yvonne met het idee om het nummer ‘Ik meen het’ van André Hazes te gebruiken. “Ik ben geen fan van Hazes, maar het nummer paste precies bij mijn idee”, aldus Marleen.

Geschaafd en gesleuteld
Yvonne en Marleen hebben elkaar tijdens het maken van de songtekst niet live gezien. Via de email en telefoon hebben ze aan de coupletten geschaafd en gesleuteld, totdat ze beiden tevreden waren over de tekst. “Het was heel leuk om zo samen te werken, het is een echte co-productie geworden. Een songtekst schrijven is toch wel wat anders dan een artikel voor de krant.”, lacht Marleen.

Bekend en herkenbaar
Nadat de songtekst klaar was, moesten ze nog iemand vinden die het kon inzingen. Yvonne en Marleen kwamen al heel snel uit bij Eva Wiselius. Eva heeft de tekst ietsje aangepast om het beter zingbaar te krijgen. Marleen vervolgt: “Eva heeft het ingezongen op een instrumentale karaoke-versie. We hebben bewust gekozen voor een bekend en herkenbaar liedje dat lekker in het gehoor ligt en waar de luisteraar een lach van op het gezicht krijgt. Muziek verbindt en dat willen we met dit lied laten horen.”

Primeur
Donderdag 30 april bij radio S&B, in de uitzending tussen 18.00 – 19.00 uur gaat het lied ‘Ik meen het’ de ether in. Marleen: “Daarna gaat het op YouTube en wordt het gedeeld op de socials. Best wel spannend, hoor.”