Afbeelding
Foto: ©FotoReza

Heren 1 HV Apollo promoveert naar de eerste divisie

Algemeen sport

Son en Breugel - De Nederlandse Handbalbond heeft maandag 4 mei de nieuwe indeling van het aankomend wedstrijdseizoen bekendgemaakt. Heren 1 van Apollo komen aankomend wedstrijdseizoen uit in de eerste divisie. Afgelopen wedstrijdseizoen was het herenteam koploper in de tweede divisie, zij promoveren nu naar de eerste divisie. Een droom die uitkomt.

De heren speelden een topseizoen. Behalve in de competitie stonden zij ook in de kwartfinale van de landelijke handbalbeker. Net als alle evenementen en andere sportwedstrijden die door het coronavirus niet door konden gaan, zagen de heren van het eerste team hun promotie in duigen vallen, nadat de competitie voortijdig werd beëindigd. 

De Nederlandse Handbalbond heeft besloten dat de Eredivisie en de eerste divisie het komende jaar ieder uit zestien teams gaat bestaan. Door deze wijziging en de goede eindstand in het tussenklassement, zit er toch een promotie in. 

De voorzitter van Apollo laat weten: “Wij zijn trots op dit team en de begeleiding. Wim Pluym en Frank Kolen zijn dit jaar gestart als trainers/coaches van heren 1 en hebben een mooie reeks neergezet. Na een fantastisch seizoen met onder andere winst op twee Eredivisieploegen en mooie/spannende wedstrijden in de competitie en hebben we aangetoond als de koploper dat we klaar zijn voor een stap hoger op. Het is jammer dat we dit op dit moment met de trouwe supporters niet kunnen vieren, maar dit zullen we op een later moment nog bij stil staan.” De voorzitter bedankt iedereen die een bijdrage hieraan heeft geleverd. 

De trainers bij HV Apollo Wim Pluym en Frank Kolen
Parallel Wijnen
Evenement 7 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 8 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 18 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 22 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 23 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden gisteren Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen