Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: ccd1f7
Foto: WIL FEIJEN
gemeente

Tweede ronde preventieve bestrijding eikenprocessierups

Son en Breugel - Vanwege de gunstige weersomstandigheden is eikenprocessierupsbestrijder KUUB BV. gestart met een tweede en extra bestrijdingsronde via het benevelen van eikenbomen. Voor de bestrijding wordt het middel Xentari ingezet, het meest gebruikte middel in Nederland.

De gemeente zet bij de bestrijding in op preventie via het hangen van mezenkasten en het aantrekkelijk maken van de leefomgeving voor andere natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Voor de korte termijn wordt ook bestreden via beneveling van bomen met een bestrijdingsmiddel, met name op plaatsen waar overlast verwacht wordt, langs doorgaande routes en waar kwetsbare groepen verblijven.

De verwachting is dat er op verschillende plaatsen toch nesten en processies van de rupsen ontstaan. Er wordt niet overal gespoten. U kunt de locaties van nesten actief melden in het meldingssysteem op de website van de gemeente. Deze meldingen en locaties worden door de buitendienst in kaart gebracht en –voor zover het plaatsen in de bebouwde kom betreft – op een urgentielijst geplaatst voor latere wegzuigrondes door de eikenprocessierupsenbestrijder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>